Yücel Çelikbilek, din görevlilerini ağırladı

Yücel Çelikbilek, din görevlilerini ağırladı

Beykoz Belediyesi’nin “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla düzenlediği istişare toplantısında Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, cami ve din görevlileriyle bir araya gelerek, ilçede yürütülen çalışmaları değerlendirdi.

İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantı Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Başkan Yardımcıları M. Hanefi Dilmaç, Salim Öztürk, Muharrem Kaşıtoğlu, Beykoz Din Görevlileri Derneği Başkanı Seydi Aksoy, cami hocaları ve hatipler ile ailelerinin katılımıyla yapıldı.

Yavuz Sultan Camii imam hatibi Ali Karayiğit’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve din görevlileri, ilçedeki camii ve din hizmetleri alanındaki gelişme ve sorunlarla, çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Çelikbilek: “Tebliğ göreviyle vazifelendirildiğiniz için şükredin!”

Başkan Çelikbilek, din görevlilerine hitaben yaptığı konuşmada, “Sizlerin gayretlerini biliyoruz. Böyle güzel bir tebliğ göreviyle görevlendirildiğiniz için ne kadar şükretseniz azdır. Bir Peygamber’in makamını temsil etme görevini Allah herkese nasip etmez. Allah yüzünüzdeki sevgi ve merhameti cemaatinize de yansıtmayı nasip etsin” dedi.

Başkan Çelikbilek, “Sizler toplumu iten değil, çeken bir cazibe merkezisiniz. Taşıdığınız sıfat, Allah’ın size bir lutfudur. Rabbim iyi hizmetler yapmanızı ve Kur’an ahlakıyla ahlaklanmanızı nasip etsin” diyerek sözlerini tamamladı.

Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş: “Gece ışıkla, zulüm ise Allah’ın ayetleriyle aydınlanır”

Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş ise konuşmasında “Gece ışıkla, zulüm ise Allah’ın ayetleriyle aydınlanır. Basiret nurla aydınlanır. Dünyada her tarafta zulüm var. Türkiye, diğer İslam ülkeleri arasında bir barış adası. İnşallah dünya barışı için karşılıklı ilişkilerin,  daha iyi gittiği, sorunların çözüldüğü bir döneme giriyoruz. Camiler aynı anda aydınlanma merkezleri olmalıdır. Kuran kurslarımız ve cami derneklerimize çalışmalarında başarılar diliyorum. Engellilerin ulaşımının kolaylığı ve teknolojik imkânlar açısından da Belediyemizden destek bekliyoruz” diye konuştu.

Program dolayısıyla kendilerini bir araya getiren Başkan Çelikbilek’e teşekkür eden din görevlilerine gecenin sonunda çiçek takdimi yapıldı.

Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.