Yük treninin 10 vagonu raydan çıktı

Yük treninin 10 vagonu raydan çıktı

Yük treninin 10 vagonu raydan çıktı, kapanan demir yolunu açılmaya çalışılıyor

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Pazarcık ilçesi fabrikalar mevkinde yük treninin 10 vagonunun raydan çıkması sonucunda kapanan Malatya-Narlı demir yolunu yeniden ulaşıma açmak için Malatya'nın yanı sıra Narlı ve Pazarcık'tan bölgeye gelen 80 kişilik ekip, iş makinaları ile birlikte çalışma başlattı.

Şu ana kadar yapılan çalışmalarda, vagonların devrilmesi nedeniyle tahrip olan 150 metre uzunluğundaki yolun tamiri yapıldı, bunun yanı sıra devrilen vagonlardan 4'ü de kaldırıldı. Ekipler, kaza sonrasında bölgeye gelen TCDD Malatya 5. Bölge Müdürü Üzeyir Ülker'in nezaretinde halen çalışmalarını sürdürüyor.

TCDD Pazarcık Yol Sorumlusu Sadık Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demir yolunu açmak için halen çalışmaların devam ettiğini, yolun 12 Şubat (yarın) öğle saatlerinde ulaşıma açılacağını söyledi.

Bugün sabah saat 07.30 sıralarında, Malatya'dan İskenderun'a demir cevheri taşıyan makinistler Mahmut Hasırcıoğlu ve Deniz Bozdoğan'ın kullandığı 53307 sefer sayılı yük treninin 10 vagonu, ilçe merkezine 7 kilometre mesafede bulunan fabrikalar mevkisinde raydan çıkmıştı.

Ölen ve yaralananın olmadığı kaza sonrasında, ulaşıma kapanan demir yolunu yeniden ulaşıma açmak için çalışma başlatılmıştı.

Etiketler :