Yumurtalardan uyuşturucu çıktı

Yumurtalardan uyuşturucu çıktı

Suriye güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda Suudi Arabistan'a gönderilmek üzere yumurtaların içine gizlenmiş 400 bin uyuşturucu hap ele geçirdi.

Suriye güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda Suudi Arabistan'a gönderilmek üzere yumurtaların içine gizlenmiş 400 bin uyuşturucu hap ele geçirdi. Uyuşturucu tacirleri, uyuşturucu sevkiyatını gerçekleştirmek üzere çeşitli yollara baş vururken güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlarla yakayı ele veriyor. Son olarak Suriye'den Suudi Arabistan'a gönderilmek üzere 400 bin uyuşturucu hap yakalandı. Uyuşturucu ise yumurta yüklü kamyonda yumurtaların arasında gizlenmiş şekilde bulundu.

Suriye güvenlik güçleri, hapların Lübnan'da üretildiğini, Suudi Arabistan'a kaçırılmak amacıyla, ihracat bahanesiyle yumurta yüklü bir kamyonda yumurtaların içine saklandığını duyurdu. Suriye güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda ayrıca, uyuşturucu sevkiyatını yapan Gümrük Memuru Abdülkerim Halef El Musto isimli şahsı göz altına aldı.

Güvenlik Memuru Musto ifadesinde, "Homs ilinden bir şahıs, yumurta yüklü bir kamyonu Suudi Arabistan'daki bir temsilcisine göndermek istedi. Bununla birlikte ilk defa deneme amacıyla Lübnanlı bir şahsa ait uyuşturucu hapları yumurtaların arasına gizleyerek sevkiyat yapılmak istendi." dedi.

El-Musto, görevinin, yumurtaların içine gizlenen hapların Suriye sınırından güvenle çıkışını sağlama ve aracın belgelerini hiç bir sorun çıkarmadan kaydetmek olduğunu belirterek, uyuşturucu haplarla yüklü aracın, güvenlik birimleri tarafından takip edildiğini bilmeden düzenli şekilde serbest bölgeye kadar ulaştığını söyledi.

GÜMRÜK MEMURU HAPLARIN SAYISINI ÖĞRENİNCE ŞAŞIRIYOR

Gümrük memuru bu işe para için girdiğini, fakat hapların sayısı konusunda hiç bir bilgisi olmadığını, ilgili taraflardan sayısını öğrendiğinde şaşırdığını söyledi. El Musto ile işbirliği yapan Gümrük Memuru Abdullah Ahmet El Hıdari ise kendisine verilen bir miktar para karşılığında, aracın belgelerini onaylatmak amacıyla Şam'a geldiğini, menşei belgesini imzalamak için ticari sicile müracaat ettiğini belirtti. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

CİHAN
 

Etiketler :