Yunan basınında helikopter kazası

Yunan basınında helikopter kazası

Yunan basın-yayın organları, Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarını taşıyan helikopterin düşerek kaybolmasını, "Türkiye şokta" başlığıyla verdi.

Yunanistan'ın en saygın ve tirajı yüksek gazetelerinden Ta Nea, BBP lideri Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesini, "Türkiye şokta" başlığıyla duyurdu. 5 kişiyle düşen helikopteri arama çalışmalarda henüz sonuca ulaşılamadığını duyuran gazete, bütün partilerin seçim çalışamalarını iptal ettiklerini yazdı. Yazıcıoğlu'nun partisinin organize ettiği daha çok mitinge katılmak için helikopter kiraladığı kaydedilen haberde, son konuşmasını Kahramanmaraş'ta yaptığı hatırlatıldı.

İHA muhabiri İsmail Güneş'in ilk yardımla yaptığı konuşmaya da yer veren gazete, Güneş'in "Yaralıyım, ayağım kırıldı. Burada donacağız. Diğerleri galiba öldü" şeklindeki sözlerinin Türkiye'yi ayağa kaldırdığı görüşüne yer verildi.

Haberde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim çalışmalarını iptal ettiği ve bölgede incelemelerde bulunduğu belirtildi. Ta Nea, BBP yönetiminin helikopteri arama çalışmalarında henüz bir sonuca varılamaması üzerine, hükümeti suçladığı kaydedildi.

İnternet haber siteleri de, Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesine dair haberlere yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :