Yunan vatandaşı Türkiye'yi mahkum ettirdi

Yunan vatandaşı Türkiye'yi mahkum ettirdi

Ailesinden miras kalan mülkleri istiyor

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), bugün bir Yunan vatandaşının açtığı davada Türkiye aleyhine karar aldı.

AİHM, Yannis Fokas adlı bir Yunan vatandaşının, İstanbul'da ailesinden miras kalan mülklerine ulaşamadığı gerekçesiyle açtığı davayla ilgili bugün aldığı kararda, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin mal ve mülkiyet hakkının korunması konusunda 1. protokolün 1. maddesinin Türkiye tarafından ihlal edildiğine hükmetti.

Öte yandan Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni de, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) aldığı kararın önemli olduğunu söyledi.

Bakoyanni, yaptığı yazılı açıklamada, AİHM'nin Yannis Fokas'ın, İstanbul'da ailesinden miras kalan mülklerine ulaşamadığı gerekçesiyle açtığı davaya değindi.

AİHM'nin aldığı kararın, ''mülkiyet haklarının çiğnendiğini belirlemesinin önemli olduğunu'' ifade eden Bakoyanni, söz konusu kararla Yunan vatandaşlarının İstanbul'daki mülklerine ilişkin haklarının tanınmış olduğunu ve benzeri davalar için olumlu sonuçlara giden yolun açıldığını kaydetti.

Daha önceki benzeri davalarda olduğu gibi bunda da Yunan hükümetinin faal bir biçimde müdahil olduğunu söyleyen Bakoyanni, ''Bize iletilmiş ve müdahil olduğumuz olan askıdaki diğer davalarda da olumlu sonuçlar alacağımız konusunda iyimseriz'' dedi.

Açıklamada, Yunan hükümetinin konuya müdahalesinin, Yunan vatandaşlarının, ''Türkiye tarafından tanınmayan'' İstanbul'daki mülklerine ilişkin hakları konulu yazılı gözlemlerini sunması biçiminde olduğu da kaydedildi.

Etiketler :