Yunanistan 100 gün sonra iflas edecek

Yunanistan 100 gün sonra iflas edecek

Yunanistan, Avrupa Birliği (AB) ve IMF'den yardım alamaması halinde matematiksel olarak 100 gün sonra iflas edebilir..

Yunanistan'ın AB ve IMF ile geçen yıl mayısta imzaladığı 110 milyar Euro'luk 1'inci kurtarma paketi ile 'Euro Bölgesi' ülke liderlerinin geçen temmuzda kararlaştırdığı 159 milyar Euro'luk ikinci kurtarma paketi de tehlikeye girdi. Yunanistan'ın yıl sonuna kadar 38 milyar Euro'ya ihtiyacı olduğu belirtilirken, bu paranın 25.5 milyar Euro'su memur ve emekli maaşlarının ödenmesi, gerisinin tahvil ve faiz ödemeleri için kullanılması gerekiyor.

MATEMATİKSEL HESAP

Buna karşı Yunanistan en iyi şartlarda bile vergilerden, zamlardan ve kemer sıkma tedbirlerinden ancak 23 milyar Euro toplayabilecek. Yaprak bile kıpırdamayan özelleştirme programı çerçevesinde ise 100 gün içindeki performans en iyimser tahminle 5 milyar Euro olacak. Böylelikle 2012 başına kadar 38 milyar'a ihtiyacı bulunanYunanistan'ın geliri 28 milyar Euro'yu geçmeyecek. AB ve IMF, ilk kurtarma paketinin 8 milyar Euro'luk 6'ncı ve 5 milyar Euro'luk 7'nci dilimini vermezse Yunanistan'ın iflastan başka çaresi kalmayacak.

MERKEL VE SARKOZY PAPANDREU'YA SERT ÇIKTI

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ninYunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'ya yaptıkları telekonferans görüşmesinde sert çıkıp, "Eğer hedeflere ulaşamazsanız ve AB'nin yardım paketlerinden hoşnut kalmayanlanları memnun etmeyi düşünürseniz Yunanistan için her olasılık açıktır. Ya başarırsınız ya batarsınız" dedikleri söyleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.