Yunus Emre ADINA Resim yarışması

Yunus Emre ADINA Resim yarışması

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Eskişehir Valiliği ve Anadolu Üniversitesi tarafından ünlü halk ozanı Yunus Emre’nin anısına bir resim yarışması düzenlenecek.

   Türk edebiyatının en büyük isimleri arasında yer alan ve Eskişehir’in kültürel ve sanatsal kimliğinin önemli yapıtaşlarından biri olan halk ozanı Yunus Emre, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Eskişehir Valiliği beraberce düzenledikleri resim yarışması ile genç nesillere aktarılacak.

   Yunus Emre’nin dünya görüşü ve insan sevgisinin vurgulanacağı “Yunus Emre Resim Yarışması 2011”e başvurular 1- 19 Nisan tarihleri arasında yapılabilecek. Yarışmacılar;  serbest konulu, daha önce ödül almamış en fazla üç eser ile başvuruda bulunabilecekler. Başvuruların 21 Nisan 2011 tarihinde değerlendirileceği yarışmanın, seçici kurulunda üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinden öğretim üyeleri ile yetkili kişiler bulunacak.

   Yarışmada başarı ödülü alan üç esere 7 bin 500 TL, mansiyon alan üş esere ise 2 bin 500 TL. ödül verilecek. Ödül töreni ve sergi açılışı 4 Mayıs 2011 tarihinde Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Sergi Salonunda yapılacak.

 

   Yarışma başvuru belgesi ile broşürüne  www.kultur.gov.tr duyurular kısmından ulaşılabilir.

  

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :