Yunus Emre, Zeyd Şoto'yu nasıl etkiledi?

Yunus Emre, Zeyd Şoto'yu nasıl etkiledi?

Boşnak Sanatçı Zeyd Şoto, hayatındaki herşeyin dinin etkisinde olduğunu söyleyerek Kalbe Ziyaret albümünün ismi konusunda Yunus Emre’den ilham aldığını söyledi.

Dursun Kabaktepe'nin haberi

Boşnak Sanatçı Zeyd Şoto, hayatındaki herşeyin dinin etkisinde olduğunu söyleyerek 'Kalbe Ziyaret' albümünün ismi konusunda Yunus Emre’den ilham aldığını söyledi. Yunus Emre’nin kalp ve inançla ilgili sözlerinden etkilendiğini açıklayan Zeyd Şoto, aklındaki soruların sırrının kalbe ziyarette olduğunu anladığını ifade etti. (“Ararsan Mevlâyı kalbinde ara, Kudüs'te, Mekke'de, Hacda değildir” Yunus Emre)

ZEYD ŞOTO KALBE ZİYARET

Moral Prodüksiyon’dan Kalbe Ziyaret isimli son albümü çıkan Boşnak Sanatçı Zeyd Şoto 24 TV ekranlarında  Hakan Çelik’in konuğu oldu. Zeyd Şoto, Türkiye’de bulunduğu dönemlerde yaptığı konserleri, son albümü kalbe ziyaret isminin hikayesini, Türkiye ile Bosna halkını ve dünyadaki Müslüman algısını anlattı. Şoto, programda selavat isimli eserini okudu.


YUNUS EMRE'DEN İLHAM ALDIM

Hakan Çelik’in “Kalbe ziyaret’ ismini seçmenizin arkasındaki hikaye nedir?” sorusuna Zeyd Şoto şu cevabı verdi:  “Benim hayatımdaki her şey din etkisindedir. Son derece ilgimi çekmiştir. Aklımda cevaplamak istediğim o kadar çok soru vardı ki; bunların arayışı içindeydim. Hepimizde Allah’la bir bağlantı içindeyiz ve sürekli düşünürüz. Yunus Emre kalbe girmenin hacca gitmekden daha önemli olduğunu söylemiş. Bende bundan etkilendim, düşündüm ve kalbe ziyaret ismini seçtim.”

DAHA FAZLA OSMANLI RUHUNA SAHİP
“Bu dünyadaki en önemli ve güzel şey sevgidir.” diyen Şoto,  “Gerçek aşktan ve sevgiden bahsediyorum. Biz insanlar gerçek bir kalple sevecek durumda olmalıyız. Başarı getiren ve insanları bir araya getiren bütün şey budur. “ dedi. Şoto, Türk halkı ile Bosna’da yaşayan halkın birbirine çok benzediğini ve bu yüzden Türkiye’de hiç yabancılık çekmediğini söyledi. Kendisinin Türkiye’de ve Bosna’da da evinin olduğunu belirten Şoto, “Ama benim yaşadığım şehir Mostar'dır. Osmanlı’dan geri kalan harika bir şehir. Ven ben orada yaşıyorum. Hatta Türkiye’den Bosna Hersek’e gelen birçok kişi ‘Siz daha fazla Osmanlı ruhuna sahipsiniz’ diyorlar.” diye konuştu.

DİN HİÇBİR ZAMAN SORUN OLMAMALI
Dünayada Müslümanlara ve İslama karşı yanlış bir tutum sergilendiğinin altını çizen Zeyt Şoto, gittiği birçok yerde Müslüman olduğunu söylediğinde inanmadıklarını ve Avrupa'nın birçok yerinde insanların akıllarında farklı bir Müslüman algısı olduğunu dile getirdi. Kendisinin inancının tam olduğunu ifade eden Şoto, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir işi yanlış yaptığınızda kötü olduğunu söylecekler ve 'Bu Müslüman olduğu için bu işi yaptı' diyecekler. Ama camiye ibadet ve dua etmek için gittiğinizde bunu dinim için gittiğimizi söylemezler. Şov yaptığınızı söyleyeceklerdir. Avrupalılar geleneklerle, giysilerle dini karıştırıyorlar. Ön yargıları var. Neden öryargılı olduklarını bile bilmiyorlar. Din hiçbir zaman sorun değildir.”
 

Moralhaber.Net

Etiketler :