Yürekleri ağza getiren rekor

Yürekleri ağza getiren rekor

Avusturalyalı Motokros yarışçısı Robbie Maddison, Yunanistan'da akıllara durgunluk verecek bir gösteriye imza attı.

Avusturalyalı Motokros yarışçısı Robbie Maddison, Yunanistan'da akıllara durgunluk verecek bir gösteriye imza attı. 28 yaşındaki sporcu 100 metre yüksekliğinde ve 85 metre genişliğindeki Corinth Kanalı'nı uçarak geçti.


Avusturalyalı Motokros yarışçısı Robbie Maddison, Yunanistan'da akıllara durgunluk verecek bir gösteriye imza attı. 28 yaşındaki çılgın sporcu, binlerce insanın bakışları arasında 100 metre yüksekliğinde ve 85 metre genişliğindeki Corinth Kanalı'nın bir ucundan diğer ucuna motosikletiyle uçarak geçmeyi başardı.

Serbest stil motorkros üç katlı bina yüksekliklerine kadar çıkabilen yüksekliklerde gerçekleştirilen taklalar gibi nefes kesen hareketler ile dünyanın en tehlikeli sporlarından birisi. Robbie Maddison da FMX’de dünyanın en iyilerinden birisi.

Ancak bu, 28 yaşındaki Avustralyalı için kesinlikle yeterli değil. Maddison her zaman daha da büyük heyecanlar peşinde koşuyor ve öncü dublör Evel Knievel’in gururunu kabartacak birkaç muhteşem atlayışı da tamamladı. 2007 ve 2008 yıllarında Maddison 107 metreye (350 feet) kadar çıkıp mesafe olarak üç tane dünya rekoru kırdı. 2009 yılında Yeni Yıl arifesini Las Vegas’ta 30 metre zıplayarak Paris Las Vegas’ın önündeki Zafer Anıtı’na inerek ve daha sonra da anıttan yer seviyesine doğru atlayarak kutladı.

Etiketler :