Yurt genelinde yağmur bekleniyor

Yurt genelinde yağmur bekleniyor

Yurt genelinde yağmur bekleniyor. Hava sıcaklığı yurdun güney ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Sivas, Kayseri, Niğde, Yozgat, Kırşehir) ile kuzeybatısı (Ankara, Kırıkkale, Çankırı), Bartın ve Kastamonu kıyıları dışında Karadeniz geneli, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Tekirdağ ve Konya çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı yurdun güney ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, yurdun batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege'de kuvvetlice (30-40 km/s), doğu kesimlerde ise güneyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetlice (30-40 km/s) esecek.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetlice (30-40 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-ÇIĞ UYARISI-

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-TOZ TAŞINIMI-

Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneyinde güneyli yönlerden kuvvetlice esecek rüzgarlarla birlikte toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzeyli yönlerden orta, zaman zaman kuvvetlice (30-40 km/s) esecek. (13)

ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı (17)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden orta, zaman zaman kuvvetlice (30-40 km/s) esecek. (21)

ADANA: Parçalı bulutlu (23)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu (20)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (13)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (9)

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu geçecek. İl genelinde güneyli yönlerden kuvvetlice esecek rüzgarlarla birlikte toz taşınımı beklenmektedir (20)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Edirne ve Kırklareli dışında Marmara geneli akşam ve gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzeyli yönlerden orta, zaman zaman kuvvetlice (30-40 km/s) esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İç Ege, akşam saatlerinden sonra bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden orta, zaman zaman kuvvetlice (30-40 km/s) esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Antalya ile öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Sivas, Kayseri, Yozgat, Kırşehir) ile kuzeybatısı (Ankara, Kırıkkale, Çankırı) ile Konya çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, Bartın ve Kastamonu kıyıları dışında bölge geneli akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batı çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güneyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, bölgenin güneydoğu kesimlerinde kuvvetlice (30-40 km/s) esecek. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetlice esecek rüzgarlarla birlikte toz taşınımı beklenmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek. Bölge genelinde güneyli yönlerden kuvvetlice esecek rüzgarlarla birlikte toz taşınımı bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.