YURTKUR'dan günlük 6 liraya tatil

YURTKUR'dan günlük 6 liraya tatil

Ahlat’tan Fethiye’ye kadar 54 yurtta gecelik kişi başına 6 lira 60 kuruş ödenerek konaklamak mümkün olacak

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) 54 öğrenci yurdunu turizmin hizmetine açtı.
Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Avrupa ülkelerindeki ‘hostel’ modelini Türkiye’ye uyarladı. YURTKUR Genel Müdürlüğü eğitim öğretim döneminde öğrencilerin konakladığı yurtları turizm amacıyla halkın kullanımına açtı. Yaz aylarında Fethiye’den Ahlat’a kadar Türkiye’nin dört bir yanındaki 54 yurt, iç ve dış turizm için kullanılabilecek. Burada konaklamak isteyenler bir gece için 6 lira 60 kuruş ödeyecek. YURTKUR kendisine ait 287 yurttan 129’unu yaz aylarında da açık tutacak. Bunların bir bölümü de iç ve dış turizmin hizmetine verildi. 54 yurtta, 24 Ağustos’a kadar gecelik 6 lira 60 kuruş ödeyen herkes kalabilecek. Diğer açık 75 yurtta ise yalnızca öğrenciler konaklayabilecek.

YABANCIYA DAHA UCUZ
Yurtlarda kalacak yabancı turist grupları gecelik konaklama ücreti kişi başına 2 dolar (3 lira 30 kuruş) ödeyecek. Grup dışındaki yabancı turistler içinse bu fiyat 3 dolar (4 lira 95 kuruş) olarak belirlendi. 6 yaş ve altındakilerden ise ücret alınmayacak. Ucuza konaklamak isteyen turistler, yurt müdürlüklerine başvurabilecek. Konuklardan depozito ücreti alınmıyor. Misafirlerin bilgi formu doldurması yeterli oluyor.

KAYITLI OLANA 10 GÜN BEDAVA
Üniversitede eğitim gören ve Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan öğrencilere ise kendi yurdu dışında herhangi bir yurtta kalma şansı da tanınıyor. “Ülkesini gezmek tanımak isteyen herkese kapılarımız sonuna kadar açık” diyen Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, kayıtlı öğrencilerin başka bir yurtta kalması halinde ilk 10 gün için ücret alınmayacağını anlattı.

647994_5ed3ca4493ca4ae949ed6a225b820e8d.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.