Yurtta hava durumu

Yurtta hava durumu

Hava sıcaklığı yurdun batı, iç ve kuzey kesimlerinde 3 ile 5 derece azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusu dışında tüm yurt yağışlı geçecek. Yağışlar genelde yağmur ve sağanak, Erzurum ile Ardahan'ın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Rüzgar yurdun batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden, doğu kesimlerinde ise güneyli yönlerden orta, arasıra kuvvetlice esecek.

-ÇIĞ TEHLİKESİ-

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-ANİ KAR ERİMELERİ UYARISI-

Özellikle doğu bölgelerde, sıcaklık artışlarına bağlı olarak ani kar erimeleri görüleceğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (lokal su baskını, ani sel ve çığ tehlikesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 Km/S) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (deniz ulaşımında aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-TOZ TAŞINIMI UYARISI-

Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı görüleceğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 Km/S) esecek.(10)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.(13)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 Km/S) esecek.(18)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı.(17)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(9)

ERZURUM: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.(10)

DİYARBAKIR: Parçalı zamanla çok bulutlu.(20)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 Km/S) esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; bölgenin kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 Km/S) esecek.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu geçecek. Batısı, zamanla doğusu aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve batısı yağmur ve sağanak yağışlı, Erzurum ve Ardahan'ın yüksek kesimleri ise karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölgenin güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı görülecek. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla batısı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin doğusunda toz taşınımı görülecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :