Yusuf el Karadavi konuştu

Yusuf el Karadavi konuştu

Mübarek’e seslenen ünlü İslam alimi Yusuf el-Karadavi, “Kalbinde zerre kadar rahmet ya da kafanda zerre kadar akıl var ise git ey Mübarek!!” dedi.

Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’i zorunlu bir şeklide yönetimi terk etmek yerine kendi ayakları üzerine yönetimi bırakmasını istedi. Mübarek’i Tunus Devlet Başkanı Zeynelabidin bin Ali’yi ders almaya davet eden Karadavi, Mısır yönetimini anlamayan, akletmeyen, kör, sağır ve aptal olarak tanımladı.

Mübarek’e seslenen Karadavi, “Kalbinde zerre kadar rahmet ya da kafanda zerre kadar akıl var ise git ey Mübarek!!” dedi. Mübarek’i halkına ve ailesine merhametli olmayan çağıran Karadavi, “Eğer iktidar bir koyun olsa 30 yıl onu sağman yetmez mi?” diye sordu.

Mısır’ın milyarlar kaybettiğini belirten Karadavi, Mübarek’e iktidar bırakıp başka bir ülkeye gitmesi önerisinde bulundu. Bir günde onlarca gencin öldürüldüğünü belirten Karadavi Mübarek’e, “Gençler haklarını talep etti ancak senin askerlerin onları gerçek kurşunlarla karşıladı” diye konuştu.   

 

timeturk

Etiketler :