Yusuf Hayaloğlu hayatını kaybetti

Yusuf Hayaloğlu hayatını kaybetti

Ünlü şair ve söz yazarı Yusuf Hayaloğlu tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Hayaloğlu Ahmet Kaya'nın kayınbiraderiydi.


Bir süredir hastanede kanser tedavisi görmekte olan ve habis bir tümörden muzdarip olan Yusuf Hayaloğlu'nun durumunun dünden itibaren kronikleştiği ve girdiği komadan kurtulamayarak bu sabah saatlerinde hayata gözlerini yumduğu açıklandı.

Gülten Kaya'nın ağabeyi ve Ahmet Kaya'nın kayın biraderi olan Hayaloğlu, Kaya başta olmak üzere bir çok sanatçının büyük ilgi gören şarkılarının sözlerini yazan isim olarak tanınıyordu.

56 yaşında ve 3 çocuk babası Yusuf Hayaloğlu, şazdığı şiir sözlerinden sonra çıkattığı "Ah Ulan Rıza" adlı şiir kaseti ve klibiyle milyonlarca kişi tarafından beğeni gördü ve ününe ün kattı.

Hayaloğlu söz yazarlığından sonra şiirlerini okuduğu kasetleri ile şöhretin doruğuna çıkmıştı. Özellikle "Ah ulan Rıza" ile büyük ilgi gördükten sonra bazı televizyonlar için şiir programları da yapan Yusuf Hayaloğlu, arkasında yüzlerce şarkı sözü ve "Gözleri İntihar Mavi" adlı bir de şiir kitabı bıraktı.

Hayaloğlu'nun ,"Hani Benim Gençliğim", “Başım Belada", "Kod Adı Bahtiyar, "Başkaldırıyorum", “Ayrılığın Hediyesi”, “Yüreğim Kanıyor" gibi onlarca şarkı sözü Ahmet Kaya tarafından bestelenmiş ve yorumlanmıştı.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :