Yüzbaşı: Personelim İRTİCACIDIR!

Yüzbaşı: Personelim İRTİCACIDIR!

Postmodern darbeyle ilgili soruşturma dosyasına giren belgelerde, Milli Savunma Bakanı Mehmet Gölhan aleyhine kampanya çağrısı ve Şevki Yılmaz için özel harekat konsepti yer alıyor.

28 Şubat Postmodern darbesiyle ilgili başlatılan soruşturmaya giren deliller arasında çarpıcı belgeler yer alıyor. Deliller arasında, 28 Şubat sürecinde dönemin gazetelerini baskı altında tutmak için başlatılan ve asker emriyle yapılan, mektup kampanyası da yer alıyor. Genelkurmay 2. Başkanının emri olduğu belirtilen belgede mektuplarda eski Milli Savunma Bakanı Mehmet Gölhan’a karşı nasıl bir yol izleneceği anlatılıyor.

Yüzbaşı: Personelim irticacıdır

Bir başka belgede ise, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 7 Mart 1997 gün ve 3590 sayılı istihbarat emriyle Jandarma Yüzbaşı Yusuf Yüksel, emri altında çalıştığı Astsubay Üstçavuş Suat Süvari’yi fişleyerek kanaat oluşturuyor. Yüksel, emir formatında istenen üstlerinin istediği bilgiler ışığında astsubay Süvari’nin evlenme cüzdanında eşinin başörtülü fotoğrafının bulunduğunu belirterek, “görüş, tutum ve davranışları görevini icrada etkili olmadığı sonucuna varılmıştır” diyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan çıkan belgelere göre; Genelkurmay’ın 26 Mart 1997 tarihli emriyle izlenen askeri işyerlerinde çalışan işçiler arasında irticai faaliyetlerinin yayıldığı ve örgütlenme faaliyetlerinin arttığı belirtildi.

Şevki Yılmaz için özel eylem planı

28 Şubat’a hazırlığa ilişkin bir başka skandal nitelikteki belge ise Milli Savunma Bakanı Mehmet Gölhan’a ait. Gölhan, 10 Mart 1995 tarihli yazısında, askeriyede çalışan sivil işçilerin iş akitlerinin feshedilmesi yetkisini Kuvvet Komutanlarına bıraktığını belirtiyor. Refah Partisi Rize Milletvekili Şevki Yılmaz’a karşı da eylem planı hazırlandığıbelgelerle ortaya çıktı. Eylem planında Genelkurmay Adli Müşavirliği’nin suç duyurusu yapacağı, suç unsurunun bulunması ve kullanılması için basın önünde tezgah talimatı yer alıyor. MUSTAFA TÜRK

YÖK’TE ELE GEÇEN BELGELER

Teknik takibe takılmasa belgeler imha edilecekti

Ankara Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturmada YÖK’te eski arşivlerin imha edileceği bilgisi yasal dinlemelere takıldı. Belgeler imha edilmeden harekete geçen savcılık YÖK başkanlığına müzekkere yazarak imha edilecek süresi dolmuş belgelerin hazırlanmasını talep etti. Savcılığın müzekkersine olumlu yanıt veren YÖK başkanlığı istenen arşiv belgelerini hazırlayarak Savcılığa teslim etti. Belgeler üzerinde incelemeler sırasında 28 Şubat fişlemeleri de ortaya çıkarken bu fişleme dosyaları 28 Şubat soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili’ye gönderildi. Arşivlerin tespit çalışmasının devam ettiği ve soruşturma kapsamında suç teşkil edebilecek delillerin YÖK başkanlığı tarafından hazırlanarak Ankara Cumhuriyet Savcılığına gönderildiği öğrenildi. Belgeler arasında dönemin ikinci Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir ile eski YÖK başkanı Kemal Gürüz arasındaki yazışmalar bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.