Yüzbinler Gazze şehitlerini uğurladı

Yüzbinler Gazze şehitlerini uğurladı

Gazze'ye yardım konvoyunu götüren gemiye saldırması sonucunda hayatını kaybeden 8 Türk'ün cenaze namazları Fatih Camii'nde kılındı.

Fatih Camii'nde birazdan kılınan öğle namazının ardından, İHH görevlisi olan Necdet Yıldırım Edirnekpı şehitliğinde toprağa verilecek. Cenaze namazları kılının diğe 7 kişinin naaşları ise memleketlerine gönderilecek. Diğer İHH görevlisi Cevdet Kılıçlar'ın cenaze namazı ise yarın cuma namazına mütakiben Beyazıt Camii'nde toprağa verilecek.

İsrail askerlerinin saldırısı sonucunda ölenlerin isimleri şöyle:
İbrahim Bilgen-Siirt,
Ali Haydar Bengi - Diyarbakır
Cevdet Kılıçlar-İstanbul (İHH Personeli)
Çetin Topçuoğlu-Adana (Milli Tekvandocu)
Necdet Yıldırım-Malatya (İHH Personeli)
Furkan Doğan-Kayseri
Fahri Yaldız-Adıyaman
Cengiz Songür-İzmir
Cengiz Akyüz-İskenderun

Cenazeye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanı Muzaffer Serenli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazlarının kılınmasının ardından kalabalığa bir konuşma yapan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze için çalışmalara devam edeceklerini ve ambargoyu sivil toplum olarak deleceklerini belirtti.

İHH BAŞKANI'NDAN DUYGULU KONUŞMA
Ayrı ayrı cenaze namazlarının kılınmasının ardından İHH Başkanı Bülent Yıldırım bir konuşma yaptı. Yıldırım, şunları söyledi: 

FİLİSTİN İÇİN ŞEHİT OLDUK
"9 tane bize virilen var. Ama kayıplarımız var. Bu kayıpların içinde Endonezya'dan arkadaşlarımız var. Bir saldırıya uğradık. O saldırı da ne yazık ki dünyanın gözü önünde kanunsuz bir şekilde arkadaşlarımız katledildi. Bize ateş edildiğinde bunların ellerinden silahları aldık. Bunları bir yere koyduk. Bunlar İsrail'in en güçlü birlikleydi. Arkadaşlarla bir karar verdik, dedik ki dünyaya tatsız görünmeyeceğiz. Şehit de olsak hep beraber, mademn bunlar açık denizde saldırdı, Allah bunları yanılttı, dünyaya razil oldular, o zaman istediklerini yapsınlar, biz Filistin için şehit olmayı biliriz dedik ve şehit olduk. 

HER 31 MAYISTA ŞEHİTLER ANILACAK
Dünyanın bütün vicdan sahiplerini toplayan 50'den fazla ülkeden insanla bir araya gelen gönüllülerden bu kardeşlerimiz şehit oldu. 8 tanesinin cenazesini kıldık. Bir tanesi Cevdet kardeşimizin yarın cenaze namazını kılacağız. Diğer kardeşlerimiz ise memleketlerine gönderilecek. Her 31 Mayıs'ta şehitlerimiz anacak.

İSRAİL BÜYÜK HATA YAPTI
İsrail çok büyük bir yanlış yaptı. Türkiye'li öhep kullanırım sandı. Artık Türkiye ile kendi arasına can koydu can. Masum insanları öldürdü. Biz bunu unutmayacağız. Biz adaletliyiz, İsrail askerleri bize silahlarla saldıran, helikopterlerle, denizaltılarla, savaş gemileriyle bize saldıran, 600 sivil insana öyle saldırdılar. Biz bunları aldık yaralarını sarıyoruz. Su veriyoruz. Biz yaralırını sarıyoruz, yukarıdan bir şehidimizin haberi geliyor. Biz yine yaralarını sarıyoruz. Yine su veriyoruz, yine şehit haberi geliyor.

ALLAH FİLİSTİN'İ KURTARSIN
Haklı davamızda haksız düşmeyeceğiz. Bütün dünya bizden yana. Onun için bu hareketin bir konsensüs olduğunu, Müslümanların Hiristiyanların vicdan sahibi olduğunu unutmayacağız. Bir ders verdik dünyaya. Biz şehadeti, esareti, işkenceyi yaşadık. Hepsini 405 gün içinde yaşadık. Allah kimseye vermesin. Allah bir an önce Filistin'i kurtarsın."

Yıldırım'ın konuşmasının ardından şehitlerimizin tabutları omuzlardan alarak Cami avlusundan çıkartıldı. İstanbul dışından olan şehitlerimiz memleketlerine gönderilecek.

 

Etiketler :