Yüzde 58'in ne kadarı AK Parti'nin?

Yüzde 58'in ne kadarı AK Parti'nin?

'Hayır'cılar yüzde 42'lik oyun kime ait olduğunu tartışırken yüzde 58'lik 'Evet'ten ne kadarının AK Parti'ye ait olduğu merak ediliyor

Referandumda sandıktan çıkan yüzde 58 sonucu da tartışılmaya başladı. Oylamadan önce Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Sandıktan çıkan evet oylarının yüzde 95'i AK Parti'nindir" sözleri özellikle, halkoylamasına koşulsuz destek veren Saadet Partisi çevresinden büyük tepki çekmişti.

Başbakan Erdoğan ise Arınç'ın aksine, "Sandıktan çıkan 'Evet' oylarını sahiplenmeyeceğim" diyerek bir anlamda güvence vermişti.

AK PARTİ VE MHP'NİN OYU
Fakat yüzde 58'lik 'Evet' sonucundan sonra AK Parti'ye kimlerin ne ölçüde destek verdiği ve özellikle MHP tabanından gelen 'Evet' oyları tartışılır oldu.

DAĞILIM ŞÖYLE YAPILIYOR

Siyaset kulislerinde yapılan değerlendirmede, MHP tabanından yüzde 5, Saadet Partisi'nden yüzde 5, boykota uymayan BDP'liler yüzde 3 ve BBP ile diğer kitlelerden yüzde 2 şeklinde 'Evet' oyunun geldiği, AK Parti'nin de oylarını yüzde 43'lere çıkardığı belirtiliyor.

SAADET: 5.5 ARTIRDIK
Habertürk gazetesinde yer alan habere göre ise Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç oy hesabı yapmak istemediklerini ama 29 Mart'ta aldıkları yüzde 5,5'lik oyu daha artırdıklarını belirtiyor.

BBP: YÜZDE 5'LERDE GÖSTERİYORLAR
Referanduma koşulsuz destek veren BBP'nin Lideri Yalçın Topçu ise oy analizi yapanların BBP'yi yüzde 5'lerde gösterdiklerini kendilerinin de yüzde 100 destek verdiklerini ifade ediyor.

ÇELİK: ANKETLER YÜZDE 43-45 DİYOR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise yukarıdaki oy dağılımını doğrular nitelikte bir oran veriyor. Çelik, AK Parti'nin oylarının son anketlere göre yüzde 43-45 civarında olduğunu aktarıyor.

GÖZLER ANKETÇİLERDE
Şimdi gözler 2011'de yapılacak genel seçimlerde ve referandum sonuçlarını yüzde 99 oranında tutturarak gündem olan Faruk Acar'ın başkanlığını yaptığı ANDY-Ar ve 22 Temmuz seçimlerini de doğru tahmin eden Tarhan Erdem'in Başkanlığı'ndaki KONDA'nın yapacağı siyasi gündem araştırmalarına çevrilmiş durumda

Etiketler :