Yüzünüz artık cebinize girecek!

Yüzünüz artık cebinize girecek!

Teknoloji o kadar gelişti ki, bilim adamları üç boyutlu yazıcılar ile organ naklinde çığır açmak için uğraşırken, şimdiden üç boyutlu yazıcılar sayesinde yüzünüzün alçıdan bir kopyası yapılabiliyor.

BBC Focus dergisinde yer alan habere göre, Greenwich'te bulunan Ravensbourne tasarım kolejindeki bir atölyede yüzünüzün üç boyutlu küçük bir kopyasını yaptırabiliyorsunuz.

İşte bu ilginç ve eğlenceli işlemin süreçleri:



1. Üç boyutlu tarayıcı yüzünüzün üzerinde bir noktayı hesaplıyor. Bu esnada bir çift kamera kişinin bir dizi fotoğrafını çekiyor.

2. Bir bilgisayar her noktanın tarayıcıdan ne kadar uzak olduğunu tahmin etmek için iki kameradan gelen fotoğrafları karşılaştırır. Bilgisayar bu veriyi kullanarak yüzün bir düzey haritasını oluşturuyor.

3. Bir teknisyen herhangi bir kusur olup olmadığını kontrol ediyor. Kaşların ya da gözlerin ışığı absorbe ederken kalın çıkıp çıkmadığına bakıyor. Sonra, baskıya uygun hale geliyorsunuz ve renk bilgisi yazıcıya gönderiliyor.

4. Yazıcı alçı yatağında tutkal ve mürekkebi harekete geçiriyor. Bir katman oluştuğunda tüm platform aşağıya doğru hareket ediyor, üst taraf daha fazla alçıyla besleniyor ve diğer katman ekleniyor.

5. Katman katman yüzünüzün üç boyutlu hali oluşuyor. Mürekkep püskürtmeli yazıcı cildinizin ton rengini mümkün olduğu kadar gerçeğe yakın hale getiriyor. Kullanılan tutkal da yüzünüzün şeklini oluşturmak amacıyla alçının partiküllerini bir araya getirip donduruyor. İşlem bittiğinde yazıcı bitmiş işin üzerindeki alçı partiküllerini üfleyerek uzaklaştırıyor ve renkleri ayarlamak için süper tutkal ekleniyor. Tüm bu süreçler sadece 2 saat içinde gerçekleşiyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.