Yüzyılın İyilik Hareketi

Yüzyılın İyilik Hareketi

Denizlili Yoksul Aileler de Sosyal Dönüşüm Projeleriyle Geçim Sıkıntısından Kurtuluyor


Deniz Feneri Derneği, Sosyal Dönüşüm Projeleri kapsamındaki “Saanen Keçi Yetiştiriciliği” projesini Çanakkale, Uşak ve İzmir illerinden sonra şimdi de Denizli’de uyguluyor.

Derneğimiz, 2006 yılında Çanakkale Yenice Armutçuk Köyü'nde yoksul ailelere 250 adet saanen keçisi vererek onları geçim sıkıntısından kurtarmak üzere önemli bir adım atmıştı.
Zaman içinde çoğalan bu keçiler şimdi Denizlili yoksul ailelerin de geçim kapısı oluyor.

Denizlili ihtiyaç sahibi aileler keçileri çoğaltacak, dört yıl sonra aldıkları kadar keçiyi, başka yoksullara ulaştırılmak üzere Deniz Feneri’ne teslim edecek.

Deniz Feneri dün düzenlenen törenle, Denizli’nin Yatağan Beldesi, Ayaz ve Yüreğir köylerinden toplam 9 aileye 189 adet saanen keçisi verdi.

Denizli Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, Deniz Feneri Derneği Genel Sekreteri İbrahim Altan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve dernek gönüllülerinin de katıldığı tören Denizli Mehmet Akif Ersoy Pazaryerinde yapıldı.

Proje Hakkında Detaylı Bilgi:
TC. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ile ortak hayata geçirilmiş projelerimizle yoksul aileler için arıcılık, saanen keçi yetiştiriciliği, etlik koyun yetiştiriciliği, seracılık, üzüm bağı ve meyvecilik gibi meslek edindirme çalışmalarıyla derneğimiz, yoksul ailelerin geçimlerine katkıda bulunuyor.

Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü (TÜGEM) ile yaptığımız çerçeve protokol ile bakanlığa bağlı Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerinin teknik personeli ile bu proje destekleniyor.
Projelerin yöneticisi olan Deniz Feneri Derneği ise projeye finansman, malzeme, eğitim, denetleme ve teknik alt yapı konularında destek sağlıyor.

Bu sosyal dönüşüm ve paylaşım zinciri devam ettirilerek, ülkemizin yoksulluk probleminin çözümüne katkı sağlanacak.    
Projelerin Toplam Maliyeti: 2.260.750 TL


İletişim: Rahşan Oto – 0 232 441 0 500 – 0 554 981 29 59

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :