Yüzyılın keşfedemediği Siyasetçi Sultan

Yüzyılın keşfedemediği Siyasetçi Sultan

Dış ve iç politikada dirayetli bir hakan olan Sultan Osmanlıyı 33 yıl hiçbir savaşa sokmadan, dünya dengelerini elinde bulundurdu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Düşünce Seminerleri'ne katılan Tarihçi Yazar Mustafa Armağan, Sultan Abdülhamid'in, yüzyılın tam ve gerçek olarak keşfedemediği bir siyasetçi ve devlet adamı olduğunu söyledi.

 

Büyükşehir Belediyesi'nin kültürel etkinlikler kapsamında gerçekleştirdiği Düşünce Seminerleri, 'Tarihin Ufukları' başlığı altında 'Abdülhamid'in Dünyası' konulu sunumla devam etti. Büyükşehir Belediyesi Şehir Kütüphanesi Üftade Gösteri ve Konferans Salonu'nda yapılan seminere Bursalılar büyük ilgi gösterdi.

 

Sultan Abdülhamid'i tarihe geçen belgelerle anlatan tarihçi-yazar Mustafa Armağan, Sultan Abdülhamid'in, yüzyılın tam ve gerçek olarak keşfedemediği bir siyasetçi ve devlet adamı olduğunu söyledi. Sultan ikinci Abdülhamid'in yüksek maneviyatı, nezaketi, devlet adamlığı dehasıyla Osmanlı devletinin son dönemine damgasını vuran yüce bir şahsiyet olduğunu vurgulayan Armağan, "Böylesine büyük bir dava ve devlet adamı olan Abdülhamid'i maalesef yanlış ve yanlı olarak yıllarca topluma lanse ettiler. Amaç bu büyük devlet adamı yüce hakan üzerinden Osmanlı'yı karalamak, yıpratmak ve kötülemekti." dedi.

 

33 YIL HİÇ SAVAŞA GİRMEDİ

 

Dış ve iç politikada dirayetli bir hakan olan Sultan Abdülhamid'in Osmanlı devletini 33 yıl hiçbir savaşa sokmadan, dünya dengelerini elinde bulundurduğuna değinen Armağan, Abdülhamid'in Osmanlı'nın son dönemlerinde dünya dengelerini elinde bulundurmuş bir siyasi deha olduğunu dile getirdi. Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın eğitime, sağlığa ve bilime de büyük önem verdiğini ifade eden Armağan, bu amaçla, Osmanlı'nın Türkiye Cumhuriyeti devleti sınırları içerisinde kalan toprakları üzerinde 5 bin eğitim kurumu yaptırdığını, Balkanlar, Akdeniz ve Afrika ülkeleriyle bu rakamın 25 bine ulaştığını da sözlerine ekledi

Etiketler :