Zahid Akman kapıya kilit vurdu!

Zahid Akman kapıya kilit vurdu!

Akman köşeye sıkıştı! Yeğeni olan özel kalem müdürü, Akman'ı görmediğini söylerken bakın ağzından ne kaçırdı?

Deniz Feneri skandalına adı karıştığı için Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ısrarla istifasını istediği RTÜK Başkanı Zahid Akman, 10 gündür makamına uğramıyor. Önemli iki toplantıya mazeret gösterip katılmayan Akman’ın özel kalem müdürü olan yeğeni, "Odasını kilitleyip ayrıldı" dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman’ın makam odasını kilitletip 10 gündür uğramadığı, önemli toplantılara ve yemeklere de katılmadığı bildirildi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın istifasını istediği Akman’ın, mahkeme kararıyla da mal varlığına tedbir konulmasından sonra, görevden ayrılıp ayrılmama konusunda bazı temaslarda bulunduğu bildirildi. Akman’ın günlerdir makam odasına gelmemesini, özel kalem müdürü olan yeğeninin de RTÜK yetkililerine "Ben de bilmiyorum. Odasını kilitletip ayrıldı. Ancak nerede olduğunu biz de bilmiyoruz" diye anlattığı öğrenildi.

Ayrıldı iddiaları

RTÜK’ün gündeminde yer alan konuların görüşülmesi için geçen Çarşamba ve Perşembe günleri yapılan toplantılara Zahid Akman mazeret bildirdi; ancak, dilekçede mazeretin ne olduğu belirtilmedi. İki önemli toplantıya katılmayan Akman’ın, Sırbistan Radyo ve Televizyon Kurumu heyetine vereceği yemekte de bulunmaması dikkat çekti. Akman’ın ayrıldığı yolundaki iddialar için bir yakını, "Biz bilmiyoruz" dedi.

Etiketler :