Zakat Foundation of America Kış Yardımlarını Arttırdı

Zakat Foundation of America Kış Yardımlarını Arttırdı

Amerika Zekat Vakfı Kış Yardımlarını 2023'e Taşıyor

Kış ayları, yoksulluk içinde yaşayanlar için en zorlu dönemlerden bazılarına işaret etmektedir. Soğuk kış koşulları, kırılgan kesimler arasında sıcaklığa bağlı ölümleri büyük ölçüde aşan can kayıplarına neden olmaktadır.

Aslında, kırılgan nüfusun soğukla bağlantılı ölümler yaşama olasılığı iki kat daha fazladır. Soğuk neden bu kadar yıkıcıdır?

Her şeyden önce, dondurucu rüzgarlar, yoğun kar yağışı ve dondurucu sıcaklıklar gibi kışın sert koşulları, bir kişinin kendini ısıtacak araçlara sahip olmaması durumunda hayatta kalmayı son derece zorlaştırmaktadır. Bunun nedeni güvenli barınakların, sıcak tutacak giysilerin ve güvenilir yakıt kaynaklarının olmaması olabilir.

Kış ayları aynı zamanda grip gibi solunum yolu hastalıklarındaki artış nedeniyle ölü sayısında da artışa neden olmaktadır. Yerinden edilmiş savunmasız insanlar sadece bu hastalıkları tedavi edecek sağlık hizmetlerinden yoksun olmakla kalmayıp, aynı zamanda bağışıklık sistemlerini daha da zayıflatan yetersiz beslenme gibi başka rahatsızlıklarla da karşı karşıya kalabilmektedir.

Yoksul nüfusun temel ihtiyaçlarını karşılamada zaten doğal bir dezavantajla karşı karşıya olduğu anlaşılmaktadır, ancak kış ayları yaklaştığında bu eşitsizlikler daha da artmaktadır. Bu adaletsizlikle mücadele etmek için küresel düzeyde harekete geçilmelidir ve Amerika Zekat Vakfı, kış yardım programı aracılığıyla değişimin bir parçası olmak için yorulmadan çalışmaktadır.

Zakat Foundation'ın kış yardım programı kış mevsimi boyunca devam eden bir hizmettir. Bağışlar, soğuk nedeniyle daha büyük risk altında olan insanlara acilen kit sağlamak için toplanmaktadır. Pakistan'da selden etkilenen aileler, Nepal'deki yetimler ve Hindistan'daki Rohingya mültecileri bu kapsamda yer alıyor. Her bir kit, bir aileyi tüm kış mevsimi boyunca destekleyecek şekilde tasarlandı ve sağlam durumda olması halinde gelecek yıllarda da kullanılabilecek.

Kışlık yakacak, yün eldiven ve atkılar, ceketler, yatak takımları ve ayakkabıların dağıtılmasıyla risk altındaki bireyler ve aileler yılın en zorlu zamanlarında kendilerini korumak için ihtiyaç duydukları araçlara sahip olabilirler. Aşağıda bu kitlerin dağıtımlarından bazıları görülmektedir. Ürünlerin dağıtımı ya Zekat Vakfı'nın kendisi ya da ihtiyaç sahibi topluluklarda faaliyet gösteren ortaklar tarafından gerçekleştirilmektedir. Dünyanın dört bir yanından gelen kardeşlerimizin yaşadığı toplumlarda doğrudan çalışma fırsatı inanılmaz bir nimet ve küresel bir Müslüman toplumu olarak kalplerimizde yaşattığımız hizmet değerlerini uygulama fırsatıdır.

Cömertliğiniz sayesinde ve Allah'ın izniyle, Zekat Vakfı geçen yıldan bu yana savunmasız topluluklar üzerindeki toplam etkisini iki katına çıkardı ve bağışlar hala toplanmaya devam ediyor. Yani bu kış sezonunda değişimin bir parçası olmak için hala şansınız var!

Aslında, sert kış koşulları geçene kadar bağış toplanmaya devam edilecek, bu da Mart ayının sonuna kadar sürebilir.

Allah Kuran 70:24'te "mallarımızın bir kısmı başkaları üzerinde hak olur" der. Bu özel fırsattan yararlanarak, bu dünyayı daha adil bir hale getirmek için sadaka (hayırseverlik) yapın. Sıcaklık gibi günlük kolaylıklarımızı hafife almak kolay olabilir. Ancak, kendimize meydan okumamız ve bu tür ayrıcalıkları paylaşmayanlara bakmamız önemlidir. İnşallah, bu gibi çabalarla, bizden daha az şanslı olanların ihtiyaçlarıyla ilgilenerek inancımızı artırmaya devam edebiliriz. Lütfen bu kutlu amaca elinizden geldiğince katkıda bulunmayı düşünün!

3cee8e78-c993-4145-af21-36fbebb8f6e2.jpegc55996b1-7004-4653-b6cc-518b323577d0.jpegf8bf7e7a-d5c8-4a45-9ba3-03e6aee2919a.jpege6f4b389-80db-4ef1-bc01-169164bd5f70.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.