Zakat Foundation'dan Suriyeli Öğrencilere İftar

Zakat Foundation'dan Suriyeli Öğrencilere İftar

Amerika Zekât Vakfı (Zakat Foundation of America) tarafından İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde Suriyeli Öğrenciler ve ailelerine iftar yemeği verildi.

Amerika Zekât Vakfı (Zakat Foundation of America) tarafından İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde Suriyeli Öğrenciler ve ailelerine iftar yemeği verildi. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinin muhteşem kampüsünde ve tarihî mekânında verilen iftar yemeği Suriyeli misafirlerin ve gönüldaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut açılış konuşmasında böyle bir iftara sponsor olan ve kayda değer birçok kıymetli uluslararası yardım çalışmalarına öncülük eden Amerika Zekât Vakfı Başkanı Halil Demir’e ve Suriyeli misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Ayrıca, uluslararası bir üniversite olma yolunda hızla ilerleyen İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ile Amerika Zekât Vakfının ortak birçok uluslararası projeye imza atacaklarını belirtti.

Daha sonra söz alan, Amerika Zekât Vakfı Başkanı Halil Demir ise iftar programına imkân sağlayan ve vesile olan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ile gurur duyduklarını belirtti. Halil Demir, Amerika Zekât Vakfının inananların duası olduğunu, küçük ama etkili katkılar ile bu dua ve yardım halkasının genişlediğini belirterek, dünyanın birçok bölgesinde güzel çalışmalara vesile olduğuna vurgu yaptı. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinin tarihî ve doğal güzelliklerine hayran olduğunu belirten Amerika Zekât Vakfı Başkanı Halil Demir, böylesine mükemmel şartlara ve konuma sahip olan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinin dünyanın her yerinde hizmet verecek güzel insanlar yetiştirmede ciddi bir sorumluluğu olduğunu belirterek, üniversitenin bu zor görevi başaracağından emin olduklarını belirtti.

Akabinde Suriyeliler Eğitim Derneği adına söz alan Abdülkadir Göçer, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinin Suriyeli misafirlerin Türkçe eğitimine verdikleri öneme atıf yaparak bunun Suriyeli misafirler için çok önemli bir destek olduğunu belirtti.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde Türkçe öğrenen Rıdvan Akbazlı ve Danya Wahut Türkçe teşekkür konuşması yaptı. İftar Programı, Suriyeli öğrenci Ahmet Cenan’ın duası ile devam etti. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi TÖMER (Türkçe Eğitimi ve Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi)  Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necmettin Özmen de üniversite akademisyenlerine programa verdikleri katkıdan dolayı teşekkür etti.

İftar programı İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut’un Amerika Zekât Vakfı Başkanı Halil Demir’e İstiklal Marşı Murakkası ve Üniversitenin logosunu içeren çini tabak takdimi ile sona erdi.

62d92601-acb0-481c-acba-d0191e0438d9.jpg6582dc38-c016-44e8-8a45-0e890402bb98.jpg849408be-fb54-4319-814a-ac3605f05233.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.