Zaman Gazetesi- HDP işbirliği

Zaman Gazetesi- HDP işbirliği

Zaman Gazetesi bugünkü, Provokasyonlar tutmadı, haberinde açık olarak HDP'yi mağdur olarak göstermeye çalıştı

Zaman Gazetesi, bugün "Provakasyonlar tutmadı" başlıklı bir haber yayımladı. Haberde, seçim boyunca yaşanan tüm saldırılara karşın, barışın sağlandığı belirtildi.

Ancak Zaman gazetesinin seçim boyunca yaşanan saldırılardan, sadece HDP'ye yönelik saldırıları anladı.

ZAMAN GAZETESİ HABERİ

Gazetenin haber metni şu şekilde...

"(1)Meydanlardaki nefret söylemi ve ötekileştirici yaklaşımların gölgesinde geçen seçim dönemi, provokasyonlara sahne oldu. Yürekleri ağza getiren olayların neredeyse tamamı aydınlatılamadı, failler bulunamadı. 
(2) Askerle PKK’lıların karşı karşıya geldiği Ağrı provokasyonu, sivil halkın kendini siper etmesi sayesinde amacına ulaşamadı. 3 ayda HDP’ye 160’tan fazla saldırı yapıldı. 
(3) Adana ve Mersin’deki parti binalarına bombalı saldırı düzenlendi. 
(4) Erzurum’daki HDP mitinginden sonra çıkan olaylarda parti araçları ateşe verildi, bir şoför yanmaktan son anda kurtuldu.
(5) Bingöl Karlıova’da seçim minibüsünün şoförü öldürüldü. (Haber10.com notu: Bu saldırıda ölen HDP'liydi) 
(6) En vahim saldırı ise Diyarbakır’da yaşandı. HDP’nin İstasyon Meydanı’ndaki mitinginde patlayan bombalar, 3 kişinin ölümüne, 100’den fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş ise 30’u ağır 350’den fazla yaralı olduğunu söyledi. Büyük üzüntü yaşayan kalabalığın üstüne biber gazı ve tazyikli su sıkıldı. HDP’liler, meydandaki on binleri sükunete davet etti. Demirtaş, herkesin sessizce evlerine gitmesini istedi. Halkın sağduyusu olayın alevlenmesini önledi. En büyüğü Diyarbakır’da gerçekleşen bir dizi provokasyon, vatandaşların hassasiyeti sayesinde atlatıldı."

ZAMAN GAZETESİNİN GÖRMEDİĞİ HDP'NİN BULAŞTIĞI ŞİDDET OLAYLARI

Oysaki, seçim sürecinde, HDP'nin bulaştığı çok sayıda başka şiddet olayları oldu. Bazı yerlerde Ak Partililer direkt tehdit edildi. Sadece Van'da, bu tehditlerden dolayı yüzlerce müşahit istifa etmek zorunda kaldı.

Zaman Gazetesinin görmediği veya bilerek görmek istemediği diğer saldırılar ise şu şekilde...

(1) Erzurum'da, AK Parti binasına saldırı!

(2) Mardin merkez Artuklu İlçesi'nde, AK Parti Milletvekili adayı Gönül Bekin Şahkulubey'in seçim bürosuna ses bombalı saldırı gerçekleştirildi.

(3) Batman'da turlayan AK Parti İl Başkanlığı’na ait seçim otobüsüne, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tabancayla bir el ateş açıldı.

(4) Ahlat'ta, HDP'lilerden AK Partililere saldırı: 2 yaralı

(5) Siirt'te Ak Parti Gençlik Kolları üyesi dört kişi HDP seçim bürosundaki bir grup tarafından saldırıya uğradı.

(6) Van Başkale'de AK Partililer'e saldırı

(7) Siirt'te, bazı kişilerin seçim anketi bahanesiyle görüştükleri esnafla "HDP'ye oy verme" yüzünden tartıştığı ve sonrasında bu esnafın iş yerlerine taşlı saldırıda bulunuldu

HDP'nin bulaştığı diğer şiddet olayları için tıklayın.

Zaman Gazetesi, bu haberiyle seçim günü dahi, HDP'yi mağdur göstererek bir kez daha en iyi bildiği şeyin algı operasyonu olduğunu göstermiş oldu.

Haber 10

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.