Zaman yazarından şaşırtan MHP yorumu

Zaman yazarından şaşırtan MHP yorumu

Zaman'dan Şahin Alpay,Başbakan'ın MHP'yi baraj altı bırakmak için çabalarını yazdı.

Zaman'dan Şahin Alpay, Başbakan Erdoğan'ın MHP'yi barajın altına itmek için büyük çaba sarf ettiğini savunurken, MHP'lilere ait skandal kasetlerin ortaya çıkmasını "tezgah" olarak yorumladı.
 
Zaman Yazarı Alpay'ın "Özgürlükçü ve çoğulcu demokrasi yerleşiyor" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"MHP, Başbakan Erdoğan'ın altına itmek için harcadığı bütün çabalara, (kimin tarafından tezgahlandığı henüz anlaşılamayan çirkin) kaset skandallarına rağmen, barajın altında kalmadı. Oy oranının (% 14'ten 13'e) sadece bir puan azalmasını, mağdur durumuna düşerek, bir kısım normal olarak MHP'ye oy vermeyecek seçmenlerin de oyunu kazanmış olmasına bağlıyorum."

Alpay, yüzde 26 oy alan CHP'nin de büyük bir başarı elde ettiğini yazdı:

"CHP, AKP'nin ancak yarısı kadar oy alabildi, ama oy oranını 2007'de yüzde 20'den yüzde 26'ya, milletvekili sayısını 112'den 135'e çıkardı. Oy oranını ve milletvekili sayısını en çok artıran parti oldu. Kılıçdaroğlu'nun CHP'yi askerî-bürokratik vesayet rejiminin partisi olmaktan çıkarma çabası ciddi destek buldu. CHP, aday listelerinde Balyoz ve Ergenekon sanıklarına, vesayet düzeninin kimi kaşarlanmış temsilcilerine yer vermeseydi daha da başarılı olabilirdi."

  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum