Zaman'dan Hür Adam haberine hokus pokus

Zaman'dan Hür Adam haberine hokus pokus

Zaman Gazetesi, olay film “Hür Adam” ile ilgili bugün de garip bir tutum sergiledi. Gazete, film ile ilgili bir haberi, yayına verdikten 5 dakika sonra kaldırdı.

M. FATİH GEDİMAN

Müslümanlardan, özellikle İslam alimi Bediüzzaman Said Nursi’ye yakın gruplardan gerekli desteği göremediği için üzüntüsünü dile getiren yönetmen Mehmet Tanrısever’in bu açıklamasının ardından düzelmesi beklenen tutum ve durumların değişmediği bugün ortaya çıktı.

Onlarca otoritenin Bediüzzaman’ı anlatan bir eserin sadece film olarak çekilmesini bile başlıbaşına bir devrim olarak yorumladığı Hür Adam ile ilgili gerekli desteği vermeyenlere önceki gün isyan eden Yönetmen Mehmet Tanrısever, “Komünistlerle uğraştığım yetmedi bir de bizimkilerle uğraşıyorum” yorumunu yapmış ve içinde Allah-Kitap-İman geçen çalışmalara bu çevrelerce bile sahip çıkılmamasını anlayamadığını ifade etmişti.

Bunun üzerine geçmişteki haberlerini arşivleyen Zaman Gazetesi dün, “Bu kadar haber yaptık yetmedi mi?” başlıklı bir haber yayınlayarak Tanrısever’e cevap niteliğinde bir mesaj gönderdi.

HABERİ YAYINLADI SONRA DA TAMAMEN SİLDİ!

Olayların üzerinden yaklaşık 24 saat geçmişti ki bugün, önce filmin yönetmeni Mehmet Tanrısever’in yaptığı “Hür Adam hedefine ulaştı” açıklaması ajanslara düştü. Ardından Zaman Gazetesi söz konusu haberi online sitesi olan zaman.com.tr’de yayına verdi. Aradan 5 dakika geçtiğinde ise haberi okumak için tıklayanlar önce sayfa bulunamıyor linki ile karşılaştı. Ardından da sayfadan başlığın tamamen silindiğini gördü.

Konu ile ilgili tespitler yapan timeturk.com haber ekibi google üzerinden kayıtlara geçen Zaman Gazetesi haberinin linkine ulaşıp haberin silinip silinmediğini kontrol etmesi üzerine Zaman editörlerinin haberi yayından tamamen kaldırdığı görüntüledi.

”Komünistleri anlıyorum karşı çıkmaları zoruma gitmiyor fakat bizden olanların bu tavırlarını hazmedemiyorum” diyen Mehmet Tanrısever’i haklı çıkaran bu olay Zaman Gazetesi tarafından önümüzdeki saatlerde haberin yeniden yayınlanıp yayınlanmasına bağlı olarak netice kazanacak.

İşte timeturk.com tarafından kayıtlara alınan Zaman Gazetesi ve Google’nin ilgili görüntüleri:

GOOGLE KAYITLARI:



ZAMAN KAYITLARI:

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :