Zarif: Adımlar Dengeli Olmalı

Zarif: Adımlar Dengeli Olmalı

İran Dışişleri Bakanı ve Müzakerecisi Muhammed Cevad Zarif, "Karşılıklı güvenin tekrar oluşması için dengeli adımlar atmalıyız." dedi.

İran Dışişleri Bakanı ve müzakerecisi Muhammed Cevad Zarif, karşılıklı güvenin tekrar oluşması için dengeli adımlar atılması gerektiğini söyledi.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Zarif, İran'la, AB'nin başkanlık ettiği BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi veAlmanya (P5+1) arasında Cenevre'de iki gün süren, ülkesinin nükleer programına ilişkin müzakerelerin ardından, Uluslararası Konferanslar Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

"YENİ BİR AŞAMA BAŞLADI"

Bakan Zarif, iki gün süren görüşmelerin yeni bir aşamanın başlangıcı olmasını umduklarını belirtti. Sundukları planın detaylarının ciddi ve derinlemesine müzakereler gerektirdiğini ifade eden Zarif, görüşmelerden sonra ilk kez bir ortak bildiri yayımlandığını anımsattı.

"DENGELİ ADIMLAR ATILMALI"

Görüşmelerin uzmanlar düzeyinde süreceğini bildiren Zarif, detaylar üzerinde konuşmama konusunda anlaştıklarını vurguladı. Basın mensuplarının soruları üzerine İran'a güvenilmemesi konusunda bir sebep bulunmadığını kaydeden Zarif, "Karşılıklı güvenin tekrar oluşması için dengeli adımlar atmalıyız" dedi.

"BAZI YASAL ENGELLER VAR"

Zarif, ne zaman gerekli olursa bakanlar düzeyinde yeniden bir araya gelme konusunda da anlaştıklarını ifade etti. Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması'nı imzalayıp imzalamayacaklarına ilişkin soru üzerine Zarif, İran'da bu konuda bazı yasal engeller olduğunu ancak bu konuların süreç içerisinde pek çok aşamada tartışılabileceğini kaydetti.

HABERLER.COM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.