Zekeriya Karaman'dan iddialara net yanıt!

Zekeriya Karaman'dan iddialara net yanıt!

Almanya'daki Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturma sonucunda açılan davada ifade veren Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, iddialara net yanıt verdi. Karaman, suçlamaları Deniz Feneri için ücretsiz yapılan 600 programla yalanladı.

Zekeriya Karaman, ''600 program yapıldı. Kötü niyetli olsaydık, suistimal peşinde koşsaydık, maddi çıkarlarımızı düşünseydik, programla ilgili yapım, prodüksiyon bedelini alırdık. Program başına 30 bin liradan 18 milyon lira alırdık'' dedi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada savunmasını yapan Zekeriya Karaman, Almanya'da hazırlanan iddianamenin, yargılanan Mehmet Gürhan, Mehmet Taşkan ve Firdevs Ermiş'in hapiste olmaları nedeniyle, baskı altında kendilerini kurtarmak amacıyla verilen ifadelerden oluştuğunu söyledi.

Almanya'daki davada yargıcın ''asıl failler Türkiye'dedir'' diyerek kendilerini suçlu ilan ettiğini belirten Karaman, haklarında hiçbir işlem yapılmadan suçlu ilan edilmeleri nedeniyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurduklarını anlattı.

''Maddi çıkarımızı düşünseydik, prodüksiyon bedelini alırdık''

Türkiye'deki ve Almanya'daki Deniz Feneri ile hiçbir ilgilerinin olmadığını vurgulayan Karaman, ''Deniz Feneri programını sosyal sorumluluk düşünceyle yayınlandık. 600 program yapıldı. Kötü niyetli olsaydık, suistimal peşinde koşsaydık, maddi çıkarlarımızı düşünseydik, programla ilgili yapım, prodüksiyon bedelini alırdık. Program başına 30 bin liradan 18 milyon lira alırdık'' dedi.

Hakkındaki iddiaların aslı olmayan bir harddiske dayandırıldığını ifade eden Karaman, ne Almanya'daki, ne de Türkiye'deki bilgisayarlarda bu haddiskteki verilere rastlandığınıı, orjinali olmayan harddiske dayalı suçlamaların geçersiz olduğunu söyledi.

Kendisi hakkındaki suçlamaları 30 başlık altında anlatan Karaman, kuryeler aracılıyla Türkiye'ye getirildiği iddia edilen paraların kendisine teslim edildiği konusunda da şöyle konuştu:

''Almanya'ya çok sık giden bir kişi değilim. Ailemle turizm amaçlı gittim. Bir yılda en fazla 2-3 kere gitmişimdir. Oradan hiçbir zaman para teslim almadım ve Türkiye'ye de getirmedim. Bu asılsız iddiaları reddediyorum. Firdevs Ermiş hariç diğer hiçbir şahıs da bana para teslim edildiğini söylememiştir. Ben Ermiş dahil kimseden para teslim almadım. Ermiş'in kendisini kurtarmak için baskı altında pazarlıkla verdiği ifadelerden başka bir delil yoktur. Mehmet Gürhan'ın notlarında Deniz Feneri paralarının bana verildiğine dair bir ifade de yoktur.''

Karaman, kendilerine ait olmayan 2 gayrimenkulün şirketleri olan Weiss'e kayıtlı olduğunu öğrendikten sonra, bunları Deniz Feneri e.V kayyumuna noterde yapılan protokolle devrettiklerini kaydetti.

Euro 7 şirketine alınan feribotun ödemelerinin kendi kaynakları ve banka kredileriyle karşılandığını ifade eden Karaman, ''Almanya'dan Türkiye'ye gelen vatandaşlar, daha rahat ettikleri için deniz yolunu kullanıyorlardı. Mehmet Gürhan'ın teklifi üzerine, feribot alınmasını uygun bulduk. Feribotun Türkiye'ye getirilmesi için Riga'da yapılan masraf çok cüzi bir miktardır. Sadece yakıt parası Gürhan tarafından alınan ikinci krediden ödenmiştir. 350 nin Avro masraf gerçeği ifade etmemektedir'' şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.