Zekeriya Öz: Erdoğan'ın elçileri operasyonu durdurmamı istedi

Zekeriya Öz: Erdoğan'ın elçileri operasyonu durdurmamı istedi

Hakkındaki iddialarla ilgili açıklama yapan Zekeriya Öz, Başbakan Erdoğan'ın kendisine 2 elçi gönderdiğini ve kendisinden özür dileyerek soruşturmayı durdurmasını istediğini söyledi. Öz, 22 kez yurtdışında tatile çıktığı ve Dubai tatilinin masraflarını Ağ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmasının ardından  Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine atanan Zekeriya Öz atama kararı ve hakkındaki iddialara cevap verdi. Öz "Bu görevden almayı 1 Ocak’ta bekliyorduk. Ama yapmadılar. Önce yıpratma yaptılar sonra zıplatma" dedi.
 
Zekeriya Öz, basın toplantısının ardından yaptığı yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verdi:
 
"Başbakan tarafından şahsıma yönelik gerçek olmayan iddialar dile getirildi."
 
"Başbakan tarafından gönderilen yüksek yargı kökenli 2 kişiyle Bursa'da görüştüm. Bu kişiler bana 'bizzat Başbakan'dan özür dile. Soruşturmayı durdur' dedi."
 
"22 kez yurtdışına çıktığım ispat edilirse aynı gün mesleğimden istifa edeceğimi ilan ediyorum."
 
"Dubai'deki tatilimi Ali Ağaoğlu'na ödettiğim iddiası kesinlikle gerçek dışıdır. Dubai'deki tatilimin ücreti iddia edildiği kadar yüksek değil. 4 bin 250 dolardır."
 
3 sayfalık metinde Öz, 22 kez yurtdışına tatile çıktığı iddiasını da yanıtladı. Öz "İspatlanırsa istifa ederim" dedi.
 
Dubai tatilinin masraflarının 17 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Ağaoğlu tarafından karşılandığı iddiasını da reddeden Başsavcıvekili, masraflları kendisinin karşıladığını dile getirdi.
 
"Bugüne kadar iddia edildiği doğrultuda 22 kez yurt dışına çıktığım gerçekdışıdır. Bu HSYK tarafından ortaya çıkarılacaktır, eğer iddia edildiği gibi 22 kez yurt dışına çıktığım ispat edilirse mesleğimden aynı gün istifa edeceğim. Aynı erdemli davranışı bana bu suçlamayı yapanlardan da bekliyorum.
 
Bir kişinin yurt dışına giriş çıkış kayıtları devletin resmi kurumlarında muhafaze edilen ve ancak bir soruşturma sonucu uygulanabilecek kayıtlardır. Hakkımda usülsüz ve yetkisiz olarak yurt dışı kayıtları sorgulandı, bu bilgiler ortaya atıldı, devletin resmi kayıtlarında bulunan bu bilgiler kamuoyuna abartılarak ve yanlış şekilde sunulmuştur.
 
16-22 Ekim tarihleri arasında Dubai'de tatil yaptığım ve bunun 77.500 bin liralık ödemesini Ali Ağaoğlu'na ödettiğim hususu gerçek dışıdır. HSYK tarafından yapılacak soruşturmada yurt dışına giriş çıkış tarihlerim araştırıldığında anlaşılacağı üzere ailem ve bir meslektaşımla birlikte Dubai'ye giriş tarihim 17 Ekim, çıkış tarihim 20 Ekim'dir. Bu yurt dışı seyahati kendisiyle 5 yıldır tanıştığım ve samimi dostum olan Halil İbrahim Demirhan tarafından organize edilmiştir. Konunun iddia edildiği gibi Ali Ağaoğlu ile ilgisi bulunmuyor. Seyahat öncesi ya da sonrasında kendisiyle görüşmemiz olmadı.
 
Uçak biletleri tarafımdan nakit para ile seyahat acentası tarafından alındı. Gezinin tüm masrafları tarafımdan ve geziye benimle birlikte katılan meslektaşlarım tarafından karşılandı. Oteldeki ücretlere sabah kahvaltısı dahil, bunun dışında otelde kaldığımız üç gün boyunca otelde sadece öğle yemeği yendi. Gezinin şahsımı ilgilendiren toplam masrafı 4.250 dolardır."
 
'BAŞBAKAN 2 KİŞİ GÖNDERDİ'
 
Başsavcıvekili Zekeriya Öz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine 2 kişi gönderdiğini söyledi.
 
Yazılı açıklama yapan Zekeriya Öz, "Bu kişilerin Başbakan'ın kendisine çok kızdığını ve yolsuzluk soruşturmasını hemen durdurmasını istediğini ilettiklerini belirtti. Öz, " 'Aksi taktirde zarar göreceğimi ve bunun sonuçlarının benim için ağır olacağını, emniyete neden gittiğimi, bunun herkesi çok kızdırdığını' söylediler. Tehdit niteliğindeki bu haberi getiren değerli kişilere soruşturmanın benim dışımda vicdanları ve kanunlar çerçevesinde görev yapan savcılar tarafından yürütüldüğünü söyledim" ifadelerini kullandı.
 
Zekeriya Öz, "Kuvvetli deliller nedeniyle birçok şüphelinin tutuklandığını, emniyet müdürlüğüne de yeni atanan personelin şüphelilere sorulmak için hazırlanan soruları değiştirdiği yolundaki ihbar yapılması üzerine gittiğimi ve sorulacak soruları kapalı zarf içinde mühürlü olarak teslim aldığımı, başıma gelebilecek en kötü şeyin ölüm olduğunu, görevim nedeniyle ölmem halinde de görev şehidi olacağım için bunun benim için şeref olacağını ifade ettim. Bu cevabımdan sonra çok zarar göreceğim tarafıma söylendi" dedi. 
 
HSYK'dan tebligatın eline ulaştığını söyleyen Savcı Öz, geçici bir süreyle Bakırköy'e atandığını dile getirdi. Öz, ayrıca hakkındaki iddiaları yazılı açıklamayla belgeleriyle açıklayacağını söyledi.
 
Gazetecilerle toplantı halindeyken Öz'e içeride polislerin olduğu bildirildi. İçeride polislerin olmasına tepki gösteren Öz, "Polisler neden burada? Ben sadece gazetecileri çağırdım" diyerek tepkisini dile getirdi.
 
'Odamı boşaltmayacağım'
 
"Atama kararına ilişkin tebligat adliyeye ulaştı. Ancak yoğunluk nedeniyle henüz imzalayamadım. Geçici sürenin ne kadar olduğuna dair bir bilgim yok. Tebligatı henüz görmedim. Odamı boşaltmayacağım. Bazı eşyalarımı alıp gideceğim. Şu anda  çıkan haberlere ilişkin suç duyuruları ve basın açıklamamı hazırlıyorum.  Bilgileri veren kişiler var onlar hakkında da suç duyurusunda bulunacağım. 2 saate  kadar açıklamayı bitiririm.
 
'Hiçbir otelde MR. Öz ve Family yazmaz'
 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın kendisi ve diğer savcılar hakkında soruşturma izni vermesine ilişkin ise, “O zaman doğrular ortaya çıkar” diye yorum yaptı.  Dubai’de kaldığı otelin yaptığı açıklamayı ise bilmediğini söyleyen Öz, “Bunları basından öğreniyorum. Otel zaten kişisel bilgileri vermez. Açıklama yapması iyi olmuş. Hiçbir otelde Mr. Öz ve Family diye yazmaz. Kimliğini verirsin ona göre kayıt yapılır bu Türkiye’de de böyledir. Bu belgeyi düzenlemek zor bir şey değil” diye konuştu.  
 
 
 
 


Daha fazlasını oku: Öz: Erdoğan'ın elçileri operasyonu durdurmamı istedi - Gündem Haberleri - Güncel Haber - Haber - Spor Haberleri- Sıcak haber - Yerel Haber http://haber.rotahaber.com/oz-erdoganin-elcileri-operasyonu-durdurmami-istedi_428067.html#ixzz2ppFgLin6
Follow us: @Rotahaber on Twitter | rotahaberr on Facebook 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.