Zekeriya Öz'ü İstifaya Çağırdı!

Zekeriya Öz'ü İstifaya Çağırdı!

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Savcı Zekeriya Öz'ü istifa çağırdı ve istifa ettikten sonra bir siyasi partiye katılmasını önerdi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ankara'nın Çubuk ilçesi Kaymakamlığını ziyaret etti. Ziyarette İşler, gazetecilerin gündeme dair sorularını da cevapladı.

Bir gazetecinin, Savcı Zekeriya Öz ile ilgili iddialara ilişkin değerlendirme istemesi üzerine İşler, şöyle konuştu:

"Bahsettiğiniz savcının 2-3 haftadır gündemi meşgul etmesi kabul edilebilir bir durum değil. Savcı da bir devlet memurudur, bir bürokrattır. Dolayısıyla her memurun, her bürokratın yapması gerektiği şeyi onunda yapması gerekmektedir ve her konuda biriyle muhalefet partisi gibi adeta cevap vermesi, onlara laf yetiştirmeye kalkması doğru bir yaklaşım değildir.

Özellikle sayın Başbakanımız ve iki zaat hakkında ifade ettiği hususlar iddialar yalanlanmıştır. Kendisi hakkında birtakım iddialar bulunmaktadır. Bu şahıs bu iddiaları yanlış ise belgelerini ortaya koyar. Bizzat kendisi diyor ki, 'Bu faturaları kendim ödedim' o zaman faturaları takdim etsin ama karşı iddiada bulunanlar çarşaf çarşaf farklı faturalar gazetelerde yayınlandı. Dolayısıyla bu şahıs gündemi meşgul etmemelidir eğer bir sıkıntısı varsa kendisi de yargı yoluyla hakkını aramalıdır ama Hükümetlerin muhalefet eden muhalefet partileri olmalıdır. Devlet memurları hükümete adeta muhalefet partisi gibi laf yetiştirme işine kalkışmamalıdır. Eğer böyle bir tavır içinde olacaksa, o zaman nasıl ki siyasetçiler kendileri hakkındaki iddialar sonucunda istifa müessesesini kullanıyor ise o zaman ben bu savcıyı da istifaya çağırıyorum. Eğer çok istiyorsa istifa ettikten sonra herhangi bir siyasi partiye katılır, AK Parti'ye karşı bir sıkıntısı, mücadelesi varsa onu da yürütür."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.