Zekeriya Öz'ün şoke eden tapesi

Zekeriya Öz'ün şoke eden tapesi

Daha önce işadamı Ali Ağaoğlu sponsorluğunda Dubai'de tatil yapan savcı Zekeriya Öz'ün bu kez başka bir işadamıyla yaptığı, mont ve gözlük pazarlığının tapesi ortaya çıktı.

Hükümete yönelik yargı darbesi girişimi olarak kayda geçen 17 Aralık soruşturmasının koordinatör savcısı Zekeriya Öz'ün, aynı soruşturmada 'rüşvet tapeleri ortaya çıktı. Daha önce işadamı Ali Ağaoğlu'nun 'sponsorluğunda' bedava Dubai tatiline gittiği ortaya çıkan Savcı Zekeriya Öz, soruşturma kapsamında dinlenen bir işadamıyla yaptığı görüşmelerde rüşvet isterken teknik takibe takıldı. Ancak bu tapeler, soruşturmayı yürüten savcı Celal Kara ve eski Emniyet Mali Şube Müdürlüğü yönetimi tarafından soruşturma dosyasına eklenmek yerine silindi. Yani Kara, yürüttüğü soruşturmada Öz'ü korumak için dosyadaki delilleri polislerle birlikte sümenaltı etti. 

 
SORUŞTURMA DOSYASINA GİRMEDİ 
 
Sabah gazetesinin haberine göre, 17 Aralık soruşturması kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü'nce telefonları dinlenmeye başlanan işadamı Osman Ağca, Zekeriya Öz ile telefonda görüştü. Daha önce işadamı Ali Ağaoğlu'nun masraflarını karşıladığı Dubai seyahatiyle adı gündeme gelen Öz, bu telefon görüşmelerinde de işadamı Osman Ağa'dan mont ve güneş gözlüğü istedi. 17 Aralık operasyonundan önce Yakup Saygılı'nın Mali Şube Müdürlüğü görevini yürüttüğü dönemde bu kayıtlara ulaşan polis, kayıtları soruşturma dosyasına eklemedi. Bu skandal görüşmeler 17 Aralık darbe girişimi sırasında paralel devlet yapılanmasına mensup polis şeflerinin talimatıyla, bilgisayar hard disklerinden de silindi. Darbe girişiminden sonra bilgi işlem uzmanı polisler tarafından bilgisayarlardaki eski dokümanlar kurtarılmaya çalışılırken bu tapelere ulaşıldı. Öz'ün tapelerde "X Başsavcı" diye kodlanması dikkat çekti Zekeriya Öz'ün adı, HSYK'ya yapılan şikâyete rağmen bedava Dubai tatilinin hesabını verememişken bu kez de yeni bir rüşvet skandalıyla gündeme gelmiş oldu. Bu yeni skandal İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HSYK'ya bildirildi. HSYK Genel Sekreterliği'ne gönderilen yazıda Kurul'un Öz hakkında gerekli işlemi yapması istenildi. Dosya, bu tür suçlara bakan HSYK Üçüncü Dairesi'ne gitti. Daire'nin bu konuda ne tür bir işlem yapacağı merakla bekleniyor. 
 
ZÜMRÜT YEŞİLİ MONT İSTİYOR

 

Zekeriya Öz, 17 Aralık soruşturmasında şüpheli olarak dinlenen işadamı Osman Ağca ile yaptığı telefon görüşmelerinde şöyle diyor: "Ben Adidas'ta baktım, zümrüt yeşili tüyünden incecik bir mont var, ona olur. 58 beden olabilir. 419 lira falan. Adidas'ın orijinal şeyi Osman." Belgenin bir sonraki cümlesinde ise montun "X Başsavcı" olarak kodlanan kişiye teslim edildiği belirtiliyor. Öz, bir başka görüşmede ise "Ben Metro City'deyim Osman" diyor. "Arıyorum orayı abi" diyen Osman Ağca ardından gözlük satan mağazayı arayıp, "Misafirim geldi mi? Ne lazımsa yapın. Ben ödemesini alırım. Ücret almayın" diyor. (Kaynak: Sabah)

İŞTE O GÖRÜŞMENİN BELGESİ:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.