Zeybek: MHP ile ittifak defteri kapandı

Zeybek: MHP ile ittifak defteri kapandı

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ittifak arayışlarının sürdüğünü söyledi.

Saadet Partisi (SP), Büyük Birlik Partisi (BBP),TürkiyePartisi (TP) ve bütün milli duruş sahibi partileri DP çatısı altında ittifaka davet eden Zeybek, tarihi bir çağrı yaptığını savundu. Zeybek,MHPile ittifak defterinin kapandığını belirtti.

Parti genel merkezinde il başkanları toplantısının açılışında konuşan Zeybek, hiçbir ön şartı olmadan MHP'nin çatısı altında ittifaka hazır olduklarını ancak bugüne kadar bu çağrıya olumlu cevap alamadıklarını belirtti. MHP ile ittifak defterinin kapandığını ifade eden Zeybek, ülke menfaati için son ana kadar MHP'den gelecek olumlu yanıta da 'hayır' demeyeceklerini belirtti.

Mecliste grubu bulunmayan siyasi partilerle yapılacak bir ittifakla da sonuç alınabileceğini ifade eden Zeybek, bu ittifakın mutlaka DP çatısı altında olması gerektiğini dile getirdi.

"Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Türkiye Partisi ve bütün milli duruş sahibi partileri DP çatısı altında ittifaka davet ediyorum. Bu milli bir görevdir. Bu görev yapılmalıdır. Bu bir tarihi çağrıdır." diyen Zeybek, bu çağrılarının karşılık bulacağını umut ederek, son ana kadar bekleyeceklerini söyledi.

Bu aradaİstanbulCumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz'ün amcasının oğlu olan Yusuf Öz de DP'den milletvekili aday adayı oldu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.