Zeybek şansını neden ısrarla zorluyor?

Zeybek şansını neden ısrarla zorluyor?

Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz son yazısında DP’nin yeni lideri Namık Kemal Zeybek’i masaya yatırdı.

N.Kemal Zeybek ve Taş Yerinde Ağırdır

Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz son yazısında DP’nin yeni lideri Namık Kemal Zeybek’i masaya yatırdı. İşte Zeynel Abidin Kıymaz’ın o makalesi:

 Seyyid Ahmet Arvasi, Lokman Abbasoğlu, Muhsin Yazıcıoğlu, Namık Kemal Zeybek, Alparslan Türkeş’i izleyerek, okuyarak geçti gençliğimiz. Bu isimleri duyduğumuzda, gördüğümüzde adeta titrerdik. Bahçelievler 3. cadde de bu isimleri görünce buda heykeli gibi durur selamlardım; Derin bir saygı duyar, hayranlıkla bakardım. Onların her biri bizim için ulaşılmaz dev adamlardı.

 Çok ağır bedeller ödedik, Bahçelievler 3. cadde de yakınlarında çalıştım bu isimlerin, kimi rahmeti rahmana kavuştu, kalanlarsa değişik yerlere savruldu.

 Zaman ve şartlar herkesi farklı pozisyonlara sürükledi. Daha doğrusu herkes kaderinin peşi sıra yeni dünyalara yol aldı. İsmini saydıklarım içinde Namık Kemal Zeybek Bey’i DP’ye genel başkan seçilmesi nedeni ile bir parça yazmak istedim.

 Namık Bey, 1970’li yıllarda kaymakam olarak Adıyaman’ın Kâhta’da ilçesinde görev yaptı. İlk tasavvuf eğitimini de Adıyamanlı Mutasavvıf zatlardan olan merhum Kazım Yardımcı’nın rahle-i tedrisinden etkilendiği muhakkak. Çok okudu, düşüncelerini yazan dava adamı olarak özellikle ülkücü camianın hürmet ettiği, saygı duyduğu bir isim olarak hep kaldı.

Namık Kemal Zeybek, 12 Eylülden sonra bir dönem Anavatan da siyaset yaptı. Kültür Bakanlığı görevinde önemli işler yaptı. Ahmet Yesevi Üniversitesi başlı başına ciddi bir projedir ve temelinde Sayın Zeybek’in emeği vardır.

ANLAMLI İZLER BIRAKMAK LAZIM

Namık Kemal Zeybek Bey, Anavatan’dan sonra çeşitli partilerde yer edinme arayışlarını sürdürünce üzülerek belirteyim ki bu durumuna üzüldüm. Hizmet için partilerde olmak şart mıydı sanki? Nice değerli insan seçilmeden de hatta siyaset işlerinden fersah fersah uzak durarak arkalarından anlamlı izler bırakarak yürümüşlerdir.

ZEYBEK ŞANSINI NEDEN ZORLUYOR?

 ‘Taş yerinde ağırdır’ başlığını koyarken bir sitemimi belirtmek istedim aslında. Namık Bey, MHP’den Anap’a, BBP’ye oradan bilmem hangi partilere ve nihayet DP’ye genel başkan seçilinceye kadar gezindi durdu. Merak ediyorum, şu ana kadar yaptıkları onu neden manen tatmin etmiyor? Madem siyasette kanallar tıkalı neden şansını zorluyor?  

Bir diğer örnek eski Başbakan yıldırım Akbulut, Erzincan’da Avukat iken Rahmetli Özal elinden tuttu Mevlanın takdiri Anap’tan önce milletvekili sonra, bakan, meclis başkanı bir müddette başbakanlık yaptı. Bu şeref ve payelerden sonra yerinde durmasını bilmedi,  o parti bu parti derken siyasi hayattan silinip gitti.(Yaşar Okuyan’da Örnek gösterilebilir)

YAZICIOĞLU MİLYONLARI PEŞİNDNE SÜRÜKLEDİ

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu, MHP ile yollarını ayırdığında mütevazı bir başlangıçla BBP’yi kurdu ve ideallerini orada yaşattı. Ölünceye kadar da ülküsünden ödün vermedi. Dava arkadaşlarını unutmadı, davasını unutmadı vefalı davrandı.

Kararlı ve dim dik duruşunuz olursa müstakim olursa gücünüz sayıyla, parayla sayılmaz. Bir iken bin olur, ordulara bedel olursunuz. Muhsin Başkan’ın yaşamına bakanlar bu gerçeği görürler. Bu duruştur ki Muhsin yazıcıoğlu cenazesinde milyonları peşi sıra sürükledi.

GENEL BAŞKANLIK ZEYBEK’E BİR ŞEY KATMAZ

Namık Kemal Zeybek 1980 yılında parti genel başkanı değildi, mütevellide de yoktu ama karizması bu günün fersah fersah ötesindeydi…

DP Kongre salonunda Türkiye’yi 40 yıldır patinaj yaptıran statükocularla kol kola Genel başkanlık heyecanını yaşayan Namık Bey’e bakınca kendi kendime şöyle dedim ‘TAŞ YERİNDE AĞIRDIR’ DP Genel başkanlığı Zeybek’e hiçbir katmadığı gibi çok şey alıp götürecek bunu zamanla hep birlikte göreceğiz

Etiketler :