Zeynep bebeğin son durumu

Zeynep bebeğin son durumu

Zeynep bebeğin kırılan kemiklerinin kaynaması bekleniyor.

Hakkari'nin Geçitli köyü yakınlarında teröristlerin düzenlediği mayınlı tuzakta yaralanan 15 aylık Zeynep Kurt'un bacaklarının fonksiyonuyla ilgili yeni tespit yapılabilmesi için kırılan ve ezilen kemiklerin kaynaması bekleniyor. Sürecin tamamlanmasıyla birlikte yeniden ameliyat edilecek olan Zeynep'in ayaklarının durumu bu operasyon sonucu belli olacak.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, Zeynep Kurt'un durumuyla ilgili şimdilik bir tespitte bulunmak için erken olduğunu söyledi. İçinde bulunduğu minibüste PKK'nın döşediği mayının hedefi olan minik Zeynep'in zamana ihtiyacı olduğunu belirten Özgen, küçük çocuğun bacaklarında çok sayıda kırık ve ezilmeyle hastaneye geldiğini, kırık ve eziklerin kaynaması için bir süreç geçmesi gerektiğini ifade etti. Kırık ve eziklerin kaynamasıyla Zeynep'in tekrar ameliyat edileceğini bildiren Özgen, "Şu an bacaklarının tamamen fonksiyonlarını kaybettiğini söylemek doğru değil. İlk aşamada bir süre beklenilmesi gerekiyor. Bu sürenin ardından incelemeyle birlikte belki yeniden ameliyat edilecek. Daha sonra kesin bir şey söylenebilir" şeklinde konuştu.



Öte yandan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili İhsan Koca ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin ile birlikte 15 aylık Zeynep bebeği ziyaret edip, amcasına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Tüm Türkiye'yi yasa boğan bir terör olayının yaşandığını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Terörün ne kadar acımasız olduğunu Zeynep bebeğin yüzüne bakınca daha iyi anladık. Nur topu gibi bir yavrumuz terör güçleri tarafından katledilmeye çalışılıyor. Terör örgütü bölgede öğretmenleri kurşunlayıp, din görevlilerini katledip, araç gereçleri yakıp bir kaos oluşturmaya çaba gösteriyor. Bu yaşanan olaylarda yüreğimizi burkuyor. Annesi patlamada ölmüş, ablası ise yaralanmış Zeynep bebeğin amcası burada, kendisiyle görüştük. Bir ihtiyaçları varsa her zaman yanında olduğumuzu söyledik. Amcası da bize bütün ihtiyaçlarının karşılandığını, Malatya'ya gelmenin çok isabetli karar olduğunu, getirilmeseydi iki ayağını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalınabileceğini söyledi. Doktorlarımızda Zeynep bebeğin durumunun iye gittiğini, büyük riskleri atlatmak üzere olduğu söylediler." dedi.

CİHAN

Etiketler :