Zeytin ağaçlarını da yakıyorlar

Zeytin ağaçlarını da yakıyorlar

Gaspçı Yahudi yerleşimciler, Filistinlilerin geçim kaynağı olan zeytin bahçelerini ateşe veriyor.

Batı Yaka’da zeytin toplayan Filistinlilere ve zeytin ağaçlarına saldırılarını sürdüren Yahudi yerleşimciler bir hafta içinde Burin köyünde 2500 zeytin ağacını yaktılar. Gaspçı yerleşimciler ayrıca bugün bir Filistinliyi yaralarken işgal askerleri ise saldırgan gaspçılara direnen bir Filistinli vatandaşı tutukladılar.

Mahalli kaynaklar, onlarca gaspçının toplu halde Burin’de zeytin toplayan Münir Kadus’a saldırıp yaraladıktan sonra topladığı zeytinleri çaldıklarını, yaralanan Münir Kadus’un ise tedavi için hastaneye kaldırıldığını ifade ettiler.

Kaynaklar devamla, işgal güçlerinin yaşanan saldırı hadisesini uzaktan takip ettiklerini, gaspçıların saldırılarına karışmayan askerlerin, Kadus’u korumaya çalışan bir Filistinliyi alıp götürdüklerini söylediler.

Filistin Enformasyon Merkezi’ne açıklamalarda bulunan Kadus ise gaspçı Yahudi yerleşimcilerin geçen Perşembe gününden beri yaklaşık 2500 zeytin ağacını telef ettiklerini belirterek, yakılan ağaçlardan bazılarının yüz yıllık bir ömre sahip olduğu hesaplanırsa yapılanları bir katliam olarak nitelemek gerektiğini söyledi.

Etiketler :