Zeytinburnu Kültür Sanat'ın yeni sezonu başladı

Zeytinburnu Kültür Sanat'ın yeni sezonu başladı

Mazhar Alanson'un konser verdiği açılışta, ressam Metin Aşoğlu'nun "Artı-k Sanat" sergisi izlenime sunuldu

İSTANBUL (AA) - Zeytinburnu Belediyesinin 2023-2024 kültür sanat sezonu, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Açılışa katılan İstanbul Valisi Davut Gül, en kıymetli hazinenin beşeri zenginlikler olduğunu belirterek, bu bağlamda kültür sanat alanındaki isimlerin önemine işaret etti.

Tüm sanatçılara Türk kültürüne kattıkları değerlerden dolayı teşekkür eden Gül, Zeytinburnu'nun da kültür sanat alanında anlamlı bir ilçe olduğunu söyledi.

- Türk kültür hayatına katkı sunan isimler özel programlarla anılacak

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ise "Zeytinburnu Kültür Sanat, kendine inanan, şehrine inanan, kültür ve sanatın diriltici gücüne ve en önemlisi de birbirine inananlar için, çok değerli sanatçımız Metin Aşoğlu'nun 'Artı-k Sanat' sergisi ve Mazhar Alanson konseriyle bu yıl tam 14. kez açıyor kapılarını." dedi.

Açıldığı günden bu yana Zeytinburnu Kültür Sanat'ta 1229 seminer ve söyleşi, 455 sinema ve 1138 tiyatro gösterimi, 18 sempozyum, 282 özel etkinlik ile 397 konser düzenlendiğini aktaran Arısoy, şunları kaydetti:

"Tüm bu etkinliklere 1 milyon 124 bin 935 kişi katıldı. Yine açıldığı günden bu yana resimden müziğin çeşitli branşlarına, yazarlıktan, halk oyunlarına, hat sanatından ebruya, minyatüre, tezhibe her yıl ortalama 24 branşta kültür sanat kursu verildi. Bu kurslardan toplam 12 bin 798 kişi sertifika alarak mezun oldu. 8 Ekim'e kadar başvuruların devam ettiği, 25 branşta açtığımız kurslarımıza bu yıl şu ana kadar 3 bin 657 kişinin başvurduğunu da ekleyeyim. Zeytinburnu Kültür Sanat’ın yıllar içinde bir kültür sanat mahfiline dönüşmesinin, her gün biraz daha çoğalmasının, tanınmasının, faaliyetlerin çeşitliliğinin artmasının, deneyim ve derinlik kazanmasının, sadece ilçemiz değil şehrimiz ve ülkemiz adına büyük bir gurur kaynağı ve kazanç olduğunu tekraren söylemekte bir beis görmüyorum."

Arısoy, bu yıl ayrıca Prof. Dr. Ömer Türker, Dr. Olcay Aydemir, Samed Karagöz, Murat Çekin, Merve Akbaş ve Nabi Avcı gibi kültür sanat dünyasının önemli isimleriyle programlar gerçekleştireceklerini belirterek, "Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Türkiye'ye, Türk kültür hayatına unutulmaz katkılar sunmuş, şair yazar kültür adamlarını hatırlamak için doğum ve ölüm yıl dönümlerini vesile kılacağız. Ekimde Hilmi Ziya Ülken paneliyle başlayacağımız özel etkinlik serimiz, kasımda Sait Faik, aralıkta Orhan Şaik Gökyay, ocakta Abdulbaki Gölpınarlı, şubatta Süha Arın, martta Halit Refiğ, nisanda Behçet Necatigil ve mayısta Haldun Taner ile devam edecek." ifadelerini kullandı.

Zeytinbunu Kültür Sanat'ın geçen yıllarda olduğu gibi bir Devlet Tiyatrosu sahnesi olarak hizmet vermeyi sürdüreceğini vurgulayan Arısoy, "Sahnemizde tiyatroseverler için her ay iki oyun sahnelenecek. İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu ve İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu her ay konserlerine devam edecek." şeklinde konuştu.

- Metin Aşoğlu'nun "Artı-k Sanat" sergisi açıldı

Açılış töreni sonrası ressam Metin Aşoğlu'nun "Artı-k Sanat" sergisi izlenime sunuldu.

Aşoğlu, sergiye ilişkin basın mensuplarına yaptığı açıklamada, eserlerini tamamen atık malzemeler kullanarak hazırladığını söyleyerek, "2017'den beri fabrika atıklarından hurdaya giden parçalardan tasarımlar yapıyorum. Tamamıyla kesip biçip atıkları değerlendiriyorum. Bunların hepsi tamamen özgün çalışmalarım." dedi.

Eserlerini hazırlarken ilham aldığı noktalara değinen Aşoğlu, "Öğretmenlik yıllarımda öğrencilerimle çok fazla geri dönüşüm çalışmaları yaptım. Bunların hepsi altyapımı oluşturdu. Dünyada atıklarla ilgili çalışan çok kişi var. Çok güzel eserler yapıyorlar ama benim tarzımda çalışmalar yok. Ben tamamıyla fabrika atıklarından tablo eserler üretiyorum." ifadelerini kullandı.

Toplam 52 eserin yer aldığı sergi, 21 Kasım'a kadar görülebilecek.

- Mazhar Alanson sevilen şarkılarını seslendirdi

Program kapsamında Mazhar Alanson, dinleyicilerle bir araya geldi.

İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde konser vermesi adına davet ettiği için Zeytinburnu Belediyesine teşekkürlerini sunan Alanson, "Evlerinizden buralara geldiniz, elinize, ayaklarınıza sağlık. Biliyorsunuz halen Özkan'ı (Uğur) kaybetmenin bir boşluğu var. Onu kelimelerle anlatmam inanının uzun sürer hem de çok zor. Ama şarkılar, enstrümanımız Özkan'ı anlatsın." dedi.

Zeytinburnu Kültür Sanat'ın yeni sezon programları hakkında bilgiye "www.zeytinburnukultursanat.com" adresinden ulaşılabilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.