Zina yapanı videoya çekmek 5 kat haram

Zina yapanı videoya çekmek 5 kat haram

İlahiyatçı yazar Ali Rıza Demircan, siyaset sahnesinde deprem etkisi yaratan "seks kasetleri skandalını" değerlendirdi.

Tülay ŞUBATLI

Siyaset gündemini sarsan MHP’lilerin seks kasetleri skandalını Gazete Habertürk’e değerlendiren ilahiyatçı yazar Ali Rıza Demircan, çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Bizler siyasi hayatımızda çalkantılara vesile olan kaset olayını siyasi hayatımızdan bağımsız olarak ilkesel bazda değerlendirebiliriz. Zira bizler tanık olmadığımız olayları gerçekmiş gibi yorumlayarak insanları suçlayamaz.”

‘BEDEL ÖDEMELİLER’

“Evlilik dışı cinsel ilişki olan zina erkek için de kadın için de büyük bir günahtır, suçtur, çirkinliktir. İslam ahlak ve toplumdüzeninde zina şahitlik hakkını düşüren ve seçilme haklarından yoksun bırakan bir eylemdir. Özel hayatlarını çirkinleştirenler bedel ödemelidirler. Gizlice görüntüleme ve yayınlama zinanın 5 katı ayrı haramı yani günahı içine alır.

Bu 5 ayrı haram; özeli araştırmak, konut dokunulmazlığını çiğnemek, insanları onaylamayamacakları şekilde anmak, çirkinlikleri topluma yaymak ve gözü çirkinliklere odaklamak olarak açıklayabiliriz. Kişiler, sivil toplum örgütleri vemedya olarak zinayı da gizlice görüntülemeyi ve yaymayı da açık bir dille yermeliyiz. Bu bizim İslami ve toplumsal görevimizdir. Bunun bedelini kadınlar ödüyor. Kadın sömürüsüdür.”

‘DİNDAR DA GİZLİ NİKÂHA BAŞVURUYOR’

“Cebinde birmiktar parası olan, fiziği olan kadınları sömürüyor. Kadınların çok büyük tepki vermesi gerekir. Dindar dediğimiz cenah da işi günahtan kurtarmak için İslami açıdan gizli nikâh yöntemine başvuruyor. Bu son derece tehlikelidir.”

Haberturk.com 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.