Zirve Yayınevi davasın da şok

Zirve Yayınevi davasın da şok

Zirve Yayınevi davasının kilit ismi Emre Günaydın, daha önceki verdiği ifadesinde açıkladığı kendisini azmettiren ismi, verdiği son ifadesinde kabul etmedi.

Malatya'da Zirve Yayınevi'ne düzenlenen baskında 3 kişinin öldürülmesiyle sonuçlanan olayın kilit ismi Emre Günaydın, daha önceki verdiği ifadesinde açıkladığı kendisini azmettiren ismi, verdiği son ifadesinde kabul etmeyerek, olayda azmettiricinin olmadığını iddia etti.

Alınan bilgiye göre, daha önce Zirve Yayınevi olayının kilit ismi Emre Günaydın, 14 Kasım 2008 tarihinde Malatya E Tipi Cezaevi'nde verdiği ifadesinde, kendisini azmettiren kişinin, aynı olayda tanık olarak dinlenen Varol Bülent Aral olduğunu iddia etmişti. Bu ifade üzerine Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı yeni bir soruşturma başlamıştı. Soruştura kapsamında Zirve Yayınevi olayının azmettiricisi oldukları iddiasıyla Varol Bülent Aral ile Zirve yayınevi ile aynı dairede faaliyet gösteren Kayra Yayıncılığın eski çalışanı Hüseyin Yelkin tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Azmettirici soruşturması kapsamında Cumhuriyet Savcılığına yeniden ek ifade veren olayın kilit ismi Emre Günaydın'ın eski ifadesini değiştirerek, azmettirici olarak verdiği isimden dolayı vicdan azabı çektiğini belirterek, olayda azmettirici olmadığını ve olayı arkadaşları ile birlikte 5 kişinin gerçekleştirdiğini iddia ettiği bildirildi.

Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde Zirve Yayınevi Şubesi'nde 1'i Alman uyruklu 3 kişi öldürülmüştü. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Emre G., Salih G., Cuma O., Abuzer Y. ve Hamit C.'nin tutuklu olarak, Kürşat K. ve Mehmet G.'nin ise tutuksuz yargılanıyorlar.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :