Zor da olsa... 1-0

Zor da olsa... 1-0

Geçtiğimiz hafta G.Antep'i kendi evinde tek golle geçen sarı kırmızılılar, Arda'nın yokluğunda takımın ikinci kaptanı Ayhan'ın golü ile üç puanı kaptı.

Spor Toto Süper Lig 5. hafta mücadelesinde Galatasaray, deplasmanda İzmir ekibi Bucaspor'a konuk oldu. İzmir Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmayı sarı kırmızılı ekip 1-0 kazanarak haftayı üç puanla kapattı.

Karşılaşmada Galatasaray'a galibiyeti getiren gol 69. dakikada Ayhan'dan geldi.

Bu galibiyetin ardından Galatasaray ligde 9 puana yükselirken Bucaspor ise 5 puanda kaldı.

İlk yarısı golsüz biten mücadelede eşitliği bozan isim tecrübeli futbolcu Ayhan Akman oldu. Maçın oynandığı İzmir Atatürk Stadı'nın zemini iki takım futbolcularını da oldukça zorladı ancak tecrübeli futbolcu ceza sahasının dışından attığı sert şutla takımına üç puanı hediye etti.

RIJKAARD'DAN İKİ DEĞİŞİKLİK

Spor Toto Süper Lig'de oynanan Bucaspor-Galatasaray maçında Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, geçen hafta oynanan Gaziantepspor maçının ilk 11'inden 2 değişiklik yaptı.

Atatürk Stadı'ndaki karşılaşmaya Galatasaraylı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi.
Sarı kırmızılı seyircilere ayrılan Mersinli kale arkası tribünü dolarken, açık tribünde de çok az bir boşluk kaldı.

Galatasaraylı taraftarlar, takımlar sahaya çıktığında açık tribünde Galatasaray forması açarken, sarı ve kırmızı kartonlarla takımlarına destek verdiler.



Bucasporlu taraftarların az ilgi gösterdiği müsabakayı Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ve Bucaspor Kulübü Başkanı Mehmet Bektur da izledi.

Sakatlığı nedeniyle Galatasaray kafilesiyle dün İzmir'e gelmeyen Arda Turan da müsabakayı takip etti.

Öte yandan stat kapılarının saat 16.00'da açılmasına rağmen maç saatine doğru yoğunluğun artması nedeniyle giriş kapılarında yığılmalar oldu.

Müsabakadan önce geçen hafta vefat eden Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski başkanlarından Halim Çorbalı anısına 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

ELANO'NUN YERİNE PINO

Galatasaray'da sezon başından beri oynanan 4 lig maçında sürekli ilk 11'de forma giyen oyunculardan Neill, Mustafa Sarp, Ayhan ve Servet yine ilk 11'de kendilerine yer bulurken, teknik direktör Rijkaard sezon başından beri ilk 11'de oynattığı Ali Turan'ı yedek bıraktı.

Galatasaray'da Ali Turan'ın dışında yerine Serkan Kurtuluş forma giyerken, geçen hafta ilk 11'de oynayan Elano'nun yerine de Pino forma giydi.
Sarı kırmızılı ekipte ikinci kez forma giyen Pino ilk kez 11'de kendine şans buldu

Bucaspor'da ise geçen hafta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Erkan Taşkıran, ilk 11'de Musa Aydın'ın yerine forma giydi.

BÜLENT UYGUN İLE RIJKAARD İLK KEZ

Sivasspor'un başında Galatasaray'a karşı 6 kez mücadele eden Bülent Uygun bu karşılaşmalarda 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 yenilgi aldı.



Bucaspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ile Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard Türkiye'de ilk kez birbirlerine rakip oldular.
Galatasaray ile Bucaspor ilk olarak geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası play off turunda İstanbul'da karşılaşmıştı.

BOZUK ZEMİNDE KALİTESİZ FUTBOL


Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden Bucaspor ile şampiyonluk iddiası ile sezona başlayan Galatsaray'ı karşı karşıya getiren mücadele orta saha mücadelesi şeklinde başladı.

İki ekibin de net gol fırsatları yakalayamadığı ilk yarıda Bucaspor'dan Mendy ve Manucho, Galatasaray'dan ise özellikle Harry Kewell'ın skoru değiştirme çabaları sonuçsuz kaldı.

Öte yandan karşılaşmanın oynandığı İzmir Atatürk Stadı'nın zemini Spor Toto Süper Lig'in kalitesine yakışmayacak düzeydeydi. Her iki takım futbolcularını da zorlayan bozuk zemin zaman zaman futbolcuların sakatlanmasına da sebep olacak nitelikteydi.

SESSİZLİĞİ AYHAN BOZDU

Bozuk zemin ve iki takımın da etkisiz futbolu Ayhan'ın 69. dakikada sert şutu ile bozuldu.

Orta alandan kendi çabası ile ceza sahası yayına kadar gelen Ayhan Akman sol ayağı ile şutunu çekti. Yerden giden top direğe çarparak filelerle buluştu ve sarı kırmızılı takım karşılaşmada 1-0 öne geçti.


Ayhan gol sevincini teknik direktörü Frank Rijkaard ve Hollandalı teknik adamın yardımcısı Johan Neeskens ile paylaştı.

İKİNCİ GOL GELMEDİ

Sarı kırmızılı takım Ayhan'ın ayağından bulduğu golün ardından oyunu biraz daha kontrolüne aldı. Karşılaşmanın son dakikalarına kadar savunma güvenliğini elden bırakmayan Galatasaray rakip kalede de golden sonra bir pozisyondan yararlanamadı.

Sağ kanatta bomboş pozisyonda Pino yerden içeri çevirdi. Aydın'ı geçen top Baros'a doğru gelirken savunmada Tomas araya girdi ve tehlikeyi önledi.

Son dakikalarda da iki kez kaleciyle karşı karşıya kalan Kolombiyalı futbolcu bu fırsatları değerlendiremedi ve maç 1-0'lık Galatasaray galibiyeti ile sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
8. dakikada sol kanattan Erkan'ın pasında sağ çapraz pozisyonda topla buluşan Mendy'nin vuruşu yandan dışarı çıktı.
14. dakikada sağ kanattan topla birlikte ceza alanına yönelen Pino'nun Kewell'la verkaçının ardından Pino'nun şutunda top savunmaya da çarparak kornere gitti.
21. dakikada Kewell'ın ceza alanı dışından vurduğu sert vuruşu kaleci Carlos iki hamlede kontrol etti.
40. dakikada ani gelişen Bucaspor atağında sol kanattan topla birlikte ceza alanına kadar giren Mendy'nin vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.
43. dakikada sağ kanattan Leko'nun ceza alanına gönderdiği topa İbrahim Dağaşan dokunamayınca top yandan dışarı gitti.
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
51. dakikada Misimovic'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda kaleci Carlos arka direkte topu uzaklaştırdı. Ceza alanı içinde meşin yuvarlakla buluşan Pino'nun vuruşunda top auta gitti.
69. dakikada Galatasaray'ın üstünlük golü geldi. Dahmane'den çaldığı topla birlikte ceza alanına doğru ilerleyen Ayhan'ın ceza alanına girmeden sol ayağıyla attığı sert şutta meşin yuvarlak Carlos'un solundan ağlarla buluştu: 1-0.
74. dakikada gelişen Bucaspor atağında Ragıp'ın yaklaşık 30 metreden attığı sert şutta kaleci Ufuk topu iki hamlede kontrol etmeyi başardı.
90. dakikada sağ çapraz pozisyonda ceza alanına giren Pino'nun sert vuruşunda top yan ağlarda kaldı.
90+3. dakikada Baros'un ceza alanına gönderdiği ortada sağ çapraz pozisyonda Pino'nun vuruşunda kaleci Carlos topu kornere çeldi.

BUCASPOR: 0 - GALATASARAY: 1
Stat:
Atatürk
Hakemler: Halis Özkahya, Cem Satman, Muhittin Gürses
Bucaspor: Carlos, Koray, Tomas, Orhan Ak, Mulemo, Mendy (Dk. 80 Emre), Ragıp, İbrahim Dağaşan, Leko (Dk. 61 Dahmane), Erkan (Dk. 72 Musa Aydın), Manucho
Galatasaray: Ufuk, Serkan Kurtuluş (Dk. 86 Gökhan Zan), Neill, Servet, Insua, Pino, Ayhan, Mustafa Sarp, Kewell (Dk. 63 Aydın), Misimovic (Dk. 80 Cana), Baros
Gol: Dk. 69 Ayhan (Galatasaray)
Sarı Kartlar: Dk. 28 Erkan, Dk. 65 Ragıp, Dk. 90+3 Emre, Dk. 90+5 İbrahim Dağaşan (Bucaspor), Dk. 42 Insua (Galatasaray)

sporx.com

Etiketler :