Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde yangın

Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde yangın

Akşam saatlerinde Fatih Oğuzhan Caddesi 17 numarada bulunan Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nin depo kısmında henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı.

Bu esnada, yaklaşık 500 kişinin bulunduğu konferans salonunda Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği folklor gösterisi yapılıyordu.

Salondaki yetkililerin yangını erken fark etmesi üzerine davetliler ve göstericiler salondan tahliye edildi. Ardından olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa bir süre içinde söndürdü. Yangının erken fark edilmesi büyük bir faciayı önledi.

PLAKET TÖRENİ CADDEDE YAPILDI

Öte yandan, söz konusu derneğin düzenlediği programın sonunda bazı katılımcılara plaket verilmesi planlanıyordu. Yangının çıkması sebebiyle verilemeyen plaketler kültür merkezinin önündeki cadde üzerinde yapılan törenle sahiplerine verildi. Programı düzenleyen Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Celal İçten, konserin yarıda kalmasından yakındı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’i de programa davet ettiklerini ancak Başkan Demir’in katılmadığını belirten İçten, olayı şöyle anlattı:

"Konseri seyrediyorduk. Tam oyunlar başlamıştı. Ardından dumanlar çıkmaya başladı. Depo kısmında alevler başlamış. Bu esnada salonda 500 kişi vardı. Yangın çıkınca hemen dışarıya çıktık. Bu nedenle konserimizin de sonunu getiremedik. Plaket törenini burada yapmak kısmetmiş" diye konuştu. Diğer yandan polis, yangınla ilgili soruşturma balattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.