2010'un son bombası!

Fenerbahçe Ülker, Litvanyalı yıldız guard Sarunas Jasikevicius ile prensipte anlaştı.

Bu sezon TBL ve Euroleague'de hedeflerine emin adımlarla ilerleyen Fenerbahçe Ülker, oyun kurucu pozisyonundaki sıkıntısını çözüyor... Engin Atsür'ün yokluğu ve Lynn Greer'in yetersiz performansı sonrası takımın as oyun kurucusu Roko Ukic'in yükünü hafifletmek isteyen yönetim, Litvanyalı yıldızSarunas Jasikevicius ile prensipte anlaştı. Anlaşmayı Fenerbahçe Kulübü de, resmi internet sitesinden duyurdu 

Kulüpten yapılan açıklama şöyle;

"Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol Takımımıza Litvanyalı basketbolcu Šarunas Jasikevicius’un transfer edilmesi için prensip anlaşmasına varılmıştır. 1976 doğumlu Litvanyalı point guard, son olarak Lietuvos Rytas formasını giyiyordu.

Fenerbahçe Spor Kulübü
"

KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU

Sezona boşta başlayan ardından da ülkesinde Lietuvos Rytas takımına imza atan Saras, takımının TOP 16'ya kalmasında önemli rol oynamıştı.

Jasikevicius, Litvanya basınına verdiği demeçte Fenerbahçe Ülker deneyiminin kendisi için soru işaretleriyle dolu olarak başlayacağını ancak Final Four hedefleyen bir takıma gidecek olmasından ötürü mutlu olduğunu söyledi.

Bu arada, Khalid El-Amin ve Jerry Johnson gibi iki oyun kurucusu olan Lietuvos Rytas'ın, Jasikevicius ve Igor Milosevic'ten boşalan kadrosunu, geçtiğimiz sezon Galatasaray Cafe Crown forması giyen guard/forvet Simas Jasaitis ile doldurduğu öğrenildi.

JASİKEVİCİUS'U TANIYALIM

1.93 metre boyunda olan 34 yaşındaki "Saras" lakaplı oyuncununkariyeribaşarılarla dolu... 1998'de Lietuvos Rytas'ta başlayan profesyonelkariyerinde kısa sürede Avrupa devlerinin dikkatini çeken başarılı isim, 2003'te FC Barcelona ile bir kez, ardından 2003-2005 yılları arasında formasını giydiği Maccabi Tel Aviv ile iki kez ve 2007-2010 yılları arasında formasını ıslattığı Panathinaikos ile bir kez olmak üzere, 3 ayrı takımda 4 kez Euroleague şampiyonluğu yaşamış gerçek bir basketbol efsanesi...

2005-2007 yılları arasında Indiana Pacers ve Golden State Warriors ile NBA deneyimi de yaşayan Jasikevicius, Panathinaikos ile 2007'de imzaladığı iki yıllık kontrat karşılığında toplamda net 8.4 milyon avro, 2009'da ise uzattığı kontrat karşılığında Atina ekibinden net 3.4 milyon avro kazanarakdikkatleri çekti.

Bu sezon 6 maçta Lietuvos Rytas formasıyla Euroleague'de boy gösteren Saras, 19.2 dakika, 7.3 sayı, 4.3 asist, 1.3 ribaunt ortalamalarını tutturdu.

Penetreleri ve bu penetrelerden yaptığı asistlerinin yanısıra etkili üçlükleriyle bilinen Jasikevicius saha içi liderliği anlamında da çok başarılı bir isim...  

SPORX

Sporname Haberleri