71 subay ve karşısına düşülen notlar!

Ergenekon sanığı Ünal İnanç'tan ele geçirilen ve üçünü iddianamede yer alan bir belge çok çarpıcı bağlantıyı ortaya çıkardı.

Ergenekon'un Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde illegal bir kadro kurduğu iddia edildi. Ergenekon sanığı Ünal İnanç'tan ele geçirilen ve üçünü iddianamede yer alan bir belge çok çarpıcı bağlantıyı ortaya çıkardı.


3. İDDİANAMENİN TAM METNİ
İnanç'ın Ankara'daki evinde ele geçirilen "Takip Edilip Gerekli Yerlere İletilecek" başlıklı belgede alfabetik sıraya göre 71 subay ve astsubayın ismine yer verildi. 71 adet TSK mensubu subay ve astsubaydan 43'ünün isminin karşısında cep telefon numaraları bulunurken bazı isimlerin karşılarına ise şok notların düşüldüğü aktırıldı.

Soruşturma derinleştirildi

Belgeyle ilgili Ergenekon savcıları iddianamede "Dokümanın örgütsel anlamda yürütülen faaliyet sonucu elde edilmiş istihbari bilgilerin derlenmesi ile oluşturulan örgütsel doküman niteliğinde olduğu, doküman içeriğindeki bilgilerin TSK içerisindeki illegal kadrolaşmaya ilişkin bilgiler olduğu sonucuna varılmıştır" değerlendirmesi yaptı.

Skandal listede ismi yer alıp da hakkında ayrıca delil bulunan kişilerin soruşturmaya dahil edildiği, bu kişiler hakkında soruşturmanın derinleştirildiği belirtildi. Bazı isimlerle ilgili olarak da başka verilerle desteklenmemesi sebebiyle bu kişiler hakkında başka bir çalışmanın yapılmadığı vurgulandı. İddianamede, "Belge önemi sebebiyle dosyadan çıkarılıp Başsavcılığımızın Adli Emanetine alınmıştır" denildi.

İşte subay ve astsubayların karşısına düşülen şok notlar:

43subay ve astsubayla ilgili alınan notlar şöyle:

İvna'nın referansı

Gençlerin kritik atamalarını takip

İstihbaratla arasını iyi tutmaya devam

Yurdagül rahatlattı sicili bozuk

DHKP-C irtibatı kayıtlı

Destek talep edildi

Kayseri ekibimden

İş bağlar

Alevi görüntüsünü oturttuğunu söylemiş

Sivas ekibimden

Tayin titizliği ile ilgilenilsin

Kafası rahat olmayınca verimsiz

Hal ve hareketlerindeki dikkatsizlik bize zarar verebilecek duruma gelmiştir

İrtibat kurulurken dikkat edilmeli, oldukça sadıktır organizasyonları ve irtibatları ile önemli görevler yerine getirmiştir,

Maddi talebi karşılanmalı

Gelecek vaat etmektedir akademi konusunda ve maddi anlamda kendisine ciddi yatırım yapıldı cesur bir kişilik, desteklenmeli...

Gündem Haberleri