ABD sözcüsü Harf, Gökçek'e cevap veremedi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Harf, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e cevap verdi.

Marie Harf'e, başkent Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında, Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Baltimore'daki polis şiddeti için Twitter üzerinden "Hadi sarışın cevap versene. Come on blonde answer now" mesajına ilişkin yorumu soruldu.

SÖZ BULAMAYINCA 'ONURLANDIRMAYACAĞIM' DEDİ

Harf, kendisine soruyu yönelten gazetecinin provokatif bir şekilde "Sizi kişisel olarak hedef alan ve çok saldırgan bir yaklaşım, yanıtlamanız için bir fırsat vermek istedim" sözleri üzerine Baltimore ve Ferguson'daki polis şiddetine dair açıklama yapması beklenirken yan çizdi ve şu kaçamak cevabı verdi: "O sözlere yanıt verip, onurlandırmayı düşünmüyorum" karşılığını verdi.

MELİH GÖKÇEK NE DEMİŞTİ?

 

Bir haber sitesinin Marie Harf’a 'Aptal sarışın' dediği haber görselini Twitter hesabından paylaşan Melih Gökçek, Gezi eylemleri sırasında orantısız polis şiddetiyle ilgili defalarca açıklamada bulunan ABD’ye yanıt verdi. Melih Gökçek, Baltimore’daki polis şiddeti için Marie Harf’tan ‘hesap sorarak’, “Hadi sarışın cevap versene” diye yazdı.

NE OLMUŞTU?

Hatırlanacağı gibi Gezi olayları döneminde Amerikan CNN televizyonu İstanbul’dan canlı yayın yaparak Türkiye’yi karıştıranlara destek vermişti. ABD Dışişleri Sözcüsü Marie Harf ise Türkiye'deki olaylarda polisin şiddet kullanımını sık sık eleştiren açıklamalar yapmıştı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Perde Arkası Haberleri