Aliyev’den Karabağ Konusunda Net Mesaj

TRT Haber’e konuşan İlham Aliyev, “Topraklarımızı geri alacağız” dedi.

Karabağ, Azerbaycan'ın kanayan yarası... Ermenilerce yurtlarından kovulan bir milyonu aşkın Azerbaycan Türkü evlerine dönecekleri günü bekliyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev TRT ye verdiği özel röportajda net konuştu:

"Topraklarımızı geri alacağız, tek isteğimiz bunun kan dökülmeden gerçekleşmesi."

Herşey Büyük Ermenistan Hayaliyle Başladı

Ermeniler, hep büyük Ermenistan rüyasıyla yaşadı. En büyük destekçileriyse Sovyetler Birliği'ydi. İlk kıvılcım 1989 yılında yakıldı. Ve sonrasında Rus desteğiyle Ermeniler, Azerbaycan şehirlerini birer birer işgal etti.

TRT Haber'e konuşan Aliyev, bu konuda, "Ermeniler bize karşı etnik temizleme haraketi yapmışlar. Bir milyonu aşkın Azerbaycanlı öz doğma toprağında kaçkına çevrilmiştir ve topraklarımızın yüzde 20'si işgal altında" diye konuştu.

Azerbaycan, uluslararası platformlarda Karabağ sorununu her fırsatta dile getiriyor.

"Ermeniler BM Kararına Uymadı"

Aliyev, "BM Güvenlik Konseyi dört kez karar kabul etmiştir ki; Ermeni askerleri bölgeden çıksın. Ancak bu kararnamelere uyulmadı" dedi.

Ermeni Lobisinin Baskısı Çözümü Geciktiriyor

Kararlar alınsa da uygulamada problemler yaşanıyor. Ermeni lobisinin baskısıyla dünya 20 yıldır Karabağ sorununu görmezden geliyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bu durumla lgili olarak, "Güvenlik Konseyi bir karar kabul ediyor ve bunu hemen uyguluyor ama ancak bize gelince bu adaletsizlik yirmi yıl boyunca sürüyor" diye konuştu.

"Ermenistan Tunelin Sonunu Göremiyor"

Hem ekonomik hem de siyasi alanda bir çok başarıya imza atan Azerbaycan gelecek için ümit veriyor. Ermenistan ise tünelin sonunu göremiyor Aliyev'e göre onları karanlık bir gelecek bekliyor.

İlham Aliyev, Günden güne güçlenen Azerbaycan ve günden güne zayıflayan Ermenistan. Her gün her ay her yıl Azerbaycan nüfusu artıyor. Ermenistan ahalisi azalıyor" dedi.

"Şimdi Onlar Korku İçinde Yaşıyor"

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev başta olmak üzere tüm Azerbaycan halkı en kısa zamanda yeniden Karabağ'a döneceklerine inanıyor.

Aliyev, "Şimdi onlar korku içinde yaşıyor. İnsanlar daima korku içinde yaşıyamaz çünkü onlarda biliyor ki Azerbaycan ordusu Karabağ'ı rahatlıkla geri alabilir. Sadece biz istemiyoruz yeniden kan dökülsün. Biz çalışıyoruz ki barışçıl yollarla çözülsün" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri