Alman medyası Berlin'deki saldırıyla ilgili hassas davranıyor

Berlin'de bir kamyon, şehrin merkezi noktalarından birinde bulunan Breitscheidplatz Noel pazarına girdi. Saldırıda 12 kişi öldü.

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir tırın Noel pazarına girerek en az 12 kişinin ölümüne ve 48 kişinin yaralanmasına yol açmasının ardından başlatılan soruşturmada, terör saldırısı ağır bastı.

TIR KASITLI OLARAK KALABALIĞIN ÜZERİNE SÜRÜLDÜ

Berlin polisi, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Soruşturmayı yürüten uzmanlarımız, tırın Breitscheitplatz Meydanı’nda kalabalığın üzerine kasıtlı olarak sürüldüğünden hareket ediyor.” ifadesini kullandı.

Muhtemel terör saldırısı ile ilgili soruşturmanın son derece hassas bir şekilde sürdürüldüğünün belirtildiği açıklamada, olayın aydınlatılmasına katkıda bulunabilecek her türlü ipucunun polisle paylaşılması istendi.

Berlin'de Noel pazarına kamyon girdi: 9 ölü VİDEO

Berlin'in turistik merkezlerinden Kurfuerstendamm'daki Noel pazarına pazartesi akşam saatlerinde giren Polonya plakalı tır büyük paniğe yol açmış, tırı kullanan kişi olay yerinden yaya olarak kaçmıştı. Aracın içinde Polonya uyruklu bir kişinin ölü bulunduğunu doğrulayan Alman polisi, tırın Polonya’daki bir inşaattan çalındığından şüphelenildiğini duyurmuştu.

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Berlin’deki tarihi Yıkık Kilise’nin bulunduğu Breitscheitplatz Meydanı’ndaki Noel pazarında yaşanan olayın ardından, buraya yakın bir caddede gözaltına alınan şüpheli bir kişinin polisteki sorgusu halen devam ediyor.

Berlin polis sözcüsü Thomas Neuendorf, gözaltındaki kişinin tırı kullanan şahıs olduğunu sanıldığını belirtirken, şüphelinin uyruğu hakkında bilgi vermedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri