ATCOM’da Karadeniz Rüzgarı:

Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM) 54 kişiden oluşan Karadeniz Odalar Birliği Heyetini 12 Aralık 2012 Çarşamba günü Cherry Hill, New Jersey’deki Genel Merkezinde ağırladı.

Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM) 54 kişiden oluşan Karadeniz Odalar Birliği Heyetini 12 Aralık 2012 Çarşamba günü Cherry Hill, New Jersey’deki Genel Merkezinde ağırladı. Trabzon Valisi Recep Kızılcık’ın başkanlık yaptığı heyeti ATCOM Genel Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık, Başkan Yardımcıları ve Sektör Başkanları karşıladı.

 

 

Ziyarete ayrıca Türkiye Washington Büyükelçiliği Soyal ve Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Yaşar Çolak, New York Başkonsolosluğu Sosyal ve Din Hizmetleri Ataşesi Süleyman Duman da eşlik ettiler. Gecenin sürpriz katılımcısı ise ATCOM kurucu heyetinde vazife almış ve ATCOM Kültür Danışmanı Emekli TRT sanatçısı Necla Akben hanımefendi ve eşi Halim Akben beyefendiydi.

 

 

 

 

Washington’daki IMF, Dünya Bankası, Amerikan Ticaret Odası, FDA ve elçilik ziyaretlerini tamamlayarak ATCOM’a misafir olan Karadeniz Ticaret Heyetine ATCOM sektör başkanları tarafından Amerika ile ticaret fırsatları ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında geniş bir brifing verildi.

 

         

 

Heyete bir hoşgeldin konuşması yapan ATCOM Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık “Karadeniz’den irili ufaklı ticaret odalarının Amerika’ya gelip iş fırsatlarını araştırmaları büyük bir olay. Bu Türkiye’nin yeni yüzünü ve geldiği aşamayı gösteriyor. Karadeniz eğer Amerika’ya açılmayı kafasına koymuşsa, bu iş mutlaka olur. Sizlere rehberlik yönünde, elimizden gelen tüm desteği vermeye arkadaşlar olarak hazırız. Türkiye’nin 2023 hedefi içerideki ve dışarıdaki Türklerin işbirliği yapmasından geçiyor. Çin’in ve Hindistan’ın bu alandaki tecrübeleri bize ışık tutmalı” dedi.

 

 

ATCOM Sektrörlerden Sorumlu Başkanı Behram Yıldız’ın yönettiği bilgilendirme toplantısında Teknoloji Sektörü Eşbaşkanı Erhan Çevikel, Hukuk Komitesi Eski Başkanı ve ATCOM Üyesi Avukat Güvenç Kulen, ATCOM Sağlık Sektörü Başkanı Dr. Ahmet Güler, ATCOM Muhasebe Komitesi Başkanı Serhat Akbal ve ATCOM İdari Başkanı ve Gıda Sektörü Eşbaşkanı Ramazan Küçük  kendi alanlarında katılımcılara brifing verdiler ve bu sektörlerde faailiyet gösterirken dikkat edilmesi gereken hususları, mevcut olan fırsatları paylaştılar.

 

 

Heyet Başkanı Trabzon Valisi Recep Kızılcık da “ATCOM’a gösterdiği sıcak ev sahipliğinden ve sektör başkanlarının verdiği doyurucu bilgilerden dolayı teşkekur etti” ve” Karadeniz’in Amerika ile ticari ve ekonomik ilişkilerinde ATCOM gibi önemli bir ortağa ihtiyacı olduğunu” dile getirdi. 

 

 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Oadaşı Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacihasanoğlu da “Amerika bize önceden çok uzak gelirdi. Ancak sizler gibi Türk dostları ile karşılaşınca bu uzaklık önemini yitiriyor. Bizler Trabzon ve çevresindeki ticaret odaları olarak Türkiye’nin Amerika’ya açılma girişimine iştirak etmek istiyor ve bu konuda ATCOM’un tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Bu konuda her türlü tavsiyenize ve işbirliğine açığız” dedi.

 

 

Karadeniz Ticaret Heyeti daha sonra ziyaretlerine devam etmek üzere New York bölgesine geçti. Heyet ATCOM’un Amerika’daki yapılanması ve şimdiye kadar Türkiye’den 300’u aşkın işadamına yol göstermesi tecrübesini değerlendirerek ATCOM’la işbirliği yapma isteklerini ATCOM yönetimine ilettiler. 

 

 

14 Aralık 2012 Cuma akşamı Hasbrouk, New Jersey şehrindeki Hilton Otelinde Karadeniz Ticaret Odaları ve ATCOM arasında Trabzon Valisi Recep Kızılcık’ın şahitliğinde tam 7 işbirliği anlaşması imzalandı.

 

 

 

ATCOM ile işbirliği anlaşması imzalayan Karadeniz ticaret odaları ve kurumları şöyledir:

 

1.            Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) / Başkan Mustafa Suat Hacihasanoğlu

2.            Artvin Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) / Başkan Kurtul Özel

3.            Trabzon Ticaret Borsası (TTB) / Başkan Şükrü Güngör

4.            Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (6 Vilayet) / Genel Sekreter Çetin Oktay Kaldırım

5.            Hopa Ticaret ve Sanayi Odası / Başkan Engin Koyuncu

6.            Pazar Ticaret ve Sanayi Odası / Başkan Neşet Çakır

7.            Ardesen Ticare ve Sanayi Odası / Başkan Recep Eksilmez

 

 

 

ATCOM Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık, bu anlaşmaların ATCOM’un Amerika’da Türkiye adına yaptığı hizmetlerde önemli bir sevk unsuru olacağını ve ATCOM’un ortaklarına daha iyi hizmet sunmak için yeniden yapılandığını ve bu konuda ekip olarak hazır olduklarını bildirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri