Bahçeli, A takımını komple değiştiriyor

Kaset skandalıyla seçimle sayılı günler kala zor günler yaşayan MHP lideri, 15 kişilik A Takımı'nın 9'unun kaset skandalına bulaşması sonrası radikal bir adım atacak.

MHP'nin 'A Takımı' seçim sonrası değişecek
MHP Başkanlık Divanı'nın 15 üyesinden 9'u 'kaset siyaseti' mağduru olurken Genel Başkan Bahçeli'nin seçimden sonra olağanüstü kurultayı toplayıp Başkanlık Divanı'nın tamamına yakınını yenilemesi bekleniyor

MHP'de milletvekili adaylarının gizli çekilmiş kasetlerinin internete sızdırılmasının yankıları sürerken, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin 'kaset siyaseti' diyerek tanımladığı süreç, partinin yürütme organı olan Başkanlık Divanı'nı vurdu.

Başkanlık Divanı'nda yer alan Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu ve Bülent Didinmez, Genel Başkan'ın talimatıyla hem parti ile yollarını ayırdı hem de adaylıktan istifa etti.

Kaset siyasetinin son mağdurları ise tamamı Başkanlık Divanı'nda yer alan Ümit Şafak, Deniz Bölükbaşı, Osman Çakır, Mehmet Ekici, Cihan Paçacı, ve Mehmet Taytak oldu. Böylece,  toplam 15 üyesi bulunan MHP Başkanlık Divanı'nda 'kaset siyaseti' mağduru isimlerin sayısı 9'a yükseldi.

RADİKAL DEĞİŞİM BEKLENTİSİ
MHP Başkanlık Divanı'nda görev alan üyelerin büyük bölümünü hedef alan yayınlara karşı net tavır alan ve 'şantaja boyun eğemeyeceğiz' diyen Bahçeli bu kez 'farkliulkuculuk' adlı sitede adları açıklanan, ancak görüntüleri yayınlanmayan Başkanlık Divanı'nın 6 üyesine sahip çıktı ve istifalarını istemedi. Ancak Bahçeli'nin seçim sonrasında olağanüstü kurultayı toplayarak A Takımı'nda değişiklik yapması bekleniyor. Yapılacak değişiklikle birlikte Başkanlık Divanı'nın tamamına yakınının yenileneceğine kesin gözüyle bakılıyor.

AKŞAM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri