Balık ye, zinde kal!

Balık da herkes için yararlı B,A VE D vitaminlerinden bol olduğu ve içerdiği koruyucu yağ asidi ile kalp hastalarının sofralarından eksik etmemesi gerektiği bilinen gerçeğiyle balıkçılar haline uğrayıp fiyat araştırması yaptık.

1996 Yılından beri Antakya'da balıkçılar halinde balık satan Hüseyinoğlu Balıkçılığın sahibi Mithat Hüseyinoğlu, balık fiyatlarının her gün farklılık gösterdiğini söylerken “Fiyatlar hava şartlarına bağlı, bu aralar fiyatlar normal seyrediyor. Bir gün beş, diğer gün dört ya da altı.  Fiyatlarda aşırı bir yükseliş ya da iniş söz konusu değil,” dedi. Tazeliğe, temizliğe yıllardır özen gösteren Hüseyinoğlu Balıkçılık’ın sahibi Mithat Bey, her zamanki yoğun müşteri trafiğine rağmen sorularımızı cevaplarken “Biz balığı istenirse temizleyerek teslim ediyoruz, istenirse pişirerek takdim ediyoruz. Bizde müşteri memnuniyeti kazançtan daha önemlidir. Tercih edilme sebebimiz temizliğimiz, çay ikramımız ve güler yüzümüzdür.” dedi.

Günün balık fiyatları şöyle;

Hamsi: 8

Levrek: 17,5–20–30

Mercan: 10–40

Logos: 55

Kaya Balığı: 40

Lüfer: 38

Çupra: 12,5- 25

Hem kalp dostu hem de kolesterol açısından fakir olan balık kırmızı ve beyaz etten daha sağlıklı olmasından dolayı haftada en az bir kez sofralarımızı şenlendirmeli. Sağlıklı bir kalp düzeni için “Balık ye, zinde kal!”

Fatma Çetin Kabadayı

  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri