Başbuğ'un koltuğu da boş kaldı!

Şura'da, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un yerine ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına atama yapılmadı.

Yüksek Askeri Şura'da alınan kararlar açıklandı.

Şura'da, yaş haddinden 30 Ağustos 2010 itibarıyla emekliye ayrılacak Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un yerine ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına atama yapılmadı.

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre,

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık'ın yerine 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel getirildi.

Kara Kuvvetleri EDOK Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu 1. Ordu Komutanlığına atanırken,
EDOK Komutanlığına 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk getirildi.

Orgeneralliğe yükselenlerden Korgeneral Yalçın Ataman 3. Ordu Komutanlığına,
Korgeneral Servet Yörük ise 2. Ordu Komutanlığına atandı.

Deniz KuvvetleriKomutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay ise görevlerini birer yıl daha sürdürecek.

Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları ile diğer general ve amiral atama işlemleri, Yüksek Askeri Şura faaliyetleri dışında özel kanunlarla belirlenen esas ve usullere göre yapılıyor.


TSK TARİHİNDE İLK

Yüksek Askeri Şura kararlarında Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına atama yapılmadı.

BERK EDOK KOMUTANLIĞI'NA ATANDI

Kara Kuvvetleri EDOK Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu 1. Ordu Komutanlığına atanırken, EDOK Komutanlığına 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk getirildi.

BAŞBUĞ VE ORGENERALLER KARARGAHTA

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Yüksek Askeri Şura kararlarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulmasının ardından Genelkurmay Karargahına geldi.

Orgeneral Başbuğ, saat 21.00 civarında karargaha giriş yaptı. Yüksek Askeri Şura üyesi diğer orgeneraller de karargahta bulunuyor.

JANDARMA KOMUTANI ORG. NECDET ÖZEL

Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık'ın yerine 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel getirildi.

Atamalarda dikkat çeken ise Işık Koşaner'den sonra Genelkurmay Başkanlığı'na gelmesi beklenen 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Jandarma Genel Komutanı oldu. YAŞ toplantılarında daha çok Jandarma ve Kara Kuvvetleri Komutanlıkları'nın sorun olduğu dile getirilmişti. Başbakan Erdoğan, Savunma Bakanı Gönül ve Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un imzası ve Cumhurbaşkanı'nın onayıyla Necdet Özel, Jandarma Genel Komutanı oldu.


BALYOZ SANIĞI GENERALLER TERFİ EDEMEDİ


Balyoz soruşturması kapsamında haklarında arama kararı çıkan 11 general ve amiralin ise terfileri gerçekleşmezken bunlardan bazılarının görev yerlerinin değiştirileceği ileri sürüldü.

IĞSIZ'A ONAY YOK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı YAŞ kararlarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasından geçmediği için Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atama yapılamadı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve askeri üyelerin Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na önerdiği 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Başbakan'dan ''olur'' alamayınca kararnamesi köşke çıkmadı. Cumhurbaşkanı Gül de Kara Kuvvetleri'ne atamayı sağlayacak kararname eline ulaşmayınca diğer komutanlıkları yönelik atamalara imza atarken Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atama gerçekleşmemiş oldu. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na yarın atama yapılacak...

GÖRÜŞME SONA ERDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ü kabulü sona erdi.

Orgeneral Başbuğ ve Bakan Gönül, Yüksek Askeri Şura kararlarını Cumhurbaşkanı Gül'e sundu.

Başbuğ ve Gönül Çankaya Köşkü'nden saat 20.40'te ayrıldı.
Şura sonuçları Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliğince kamuoyuna duyurulacak.

 

Gündem Haberleri