Bilge lider Aliya, Erdoğan'ı bir ışık ve umut olarak görüyormuş

Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyesi Bakir İzzetbegoviç, babası Aliya İzzetbegoviç'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bir ışık ve bir umut gördüğünü söyledi.

Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyesi Bakir İzzetbegoviç, Diriliş Postası’ndan Ömer Çetres’e konuştu.

Bilge Lider Aliya İzzetbegoviç’in oğlu olan Bakir, babasının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekibini Müslümanların yaşadığı karanlık ortamı bozacak liderler olarak gördüğünü söyledi.

İşte Bakir İzzetbegoviç’in o sözleri:

BİLGE LİDER ALİYA, ERDOĞAN’DA BİR IŞIK VE UMUT GÖRMÜŞ

Aliya İzzetbegoviç, Erdoğan ve ekibini, Müslümanların yaşadığı karanlık ortamı bozacak liderler olarak görüyordu. Rahmetli Aliya, Erdoğan’da bir ışık ve bir umut görmüştü. Biz o dönem de bugün de Erdoğan’ı bütün Müslümanların çıkarlarının savunucusu olarak görüyoruz. Erdoğan sadece Türklerin değil, aynı zamanda Boşnakların ve bütün İslam ümmetinin çıkarlarını küresel çapta savunuyor. Onların hep söylemek istediği sözleri açıkça ve sesli söylüyor.

“MÜSLÜMANLAR YENİ YENİ KENDİNE GELMEYE BAŞLADI”

Müslümanlar, yaklaşık 2 milyar. Ancak biraz kayıp bir ümmettir, tarihi daha yeni yeni yakalayan bir ümmettir. Müslümanlar yeteri kadar eğitim alamadılar, uzun yıllar başkaları tarafından hükmedildiler. Son 10-15 yılda en az 1 milyon Müslüman öldürüldü. Bosna’da, Çeçenistan’da, Irak ve Suriye’de çok sayıda Müslüman kanı döküldü. Müslümanlar daha yeni yeni ama çok şükür süratle kendine gelmeye başladı.

“İSLAM DÜNYASININ ERDOĞAN GİBİ LİDERLERE İHTİYACI VAR”

Bakınız mesela Müslüman ülkelerinin başkentlerinin 40 yıl önceki resimlerine, nasıl gözüküyordu. Müslümanlar çok hızlı ilerliyor. İslam dünyasının Recep Tayyip Erdoğan gibi, İslam değerleriyle Batılı değerleri en iyi şekilde bir araya getirebilen liderlere ihtiyaçları var. Bu değerleri bir araya getirebilecek ve işlevsel halde olacak bir değer sistemini kurabilen liderlere ihtiyaç var. Türkiye, coğrafi ve tarihi konumu bakımından çok önemli yer alıyor. Bir zamanlar İstanbul’dan Mekke ve Medine ile Avrupa’nın bir kısmı yönetiliyordu. Türkiye, güçlü endüstrisi, demokrasisi ve ordusunun yanı sıra genç jenerasyon liderlere sahip. Bu liderlerden İslam dünyasına hükmetmek değil, bu karmaşa zamanında gerekli olan en iyi formülleri bulması bekleniyor.

“ALİYA İZZETBEGOVİÇ’İN TAŞIDIĞI BAYRAĞI RECEP TAYYİP ERDOĞAN TAŞIYOR”

Recep Tayyip Erdoğan şu anda İslam ümmetinin sesi soluğu olmuştur. Aliya İzzetbegoviç’in taşıdığı bayrağı Recep Tayyip Erdoğan taşıyor. Erdoğan cesur bir lider, kendisi sadece Türkiye’nin değil İslam dünyasının da lideri, çünkü dünya çapındaki Müslümanlar, Erdoğan’ın küresel anlamda, onların çıkarların için çalıştığını biliyor ve kendisine değer veriyor. Erdoğan’ın zaferi her zaman bizim de zaferimiz olmuştur. Onun zaferi Gazze’deki, Kahire’deki, Bosna Hersek’teki insanların ve tüm İslam ümmetin de zaferidir. Erdoğan Müslüman ümmetinin gururunu ve özgüvenini geri getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri